Concept & Strategy Venues

Event Company viert 25 jaar ‘jeuk in de buik’ en stralende glimlachen

In gesprek met mede-eigenaar Mirco Cuppens

Bewaar je inspiratie!

Log in of maak een account aan en bewaar jouw inspiratie op een Board.
Maak zoveel Boards als je wilt!

Maak een account

Vul de velden in en ga direct aan de slag met Boards!

Wachtwoord
Voornaam
Achternaam
Ik geef toestemming om mijn gegevens te gebruiken voor de Boards functionaliteiten op de event inspiration website.
×

Een jubileum mag je vieren. Zeker als je het vijfentwintig-jarig bestaan viert van jouw organisatie en er mooie mijlpalen zijn afgelegd. Dat geldt zeker voor Event Company, die met Landgoed Te Werve, Te Werve Buiten én Kasteel De Hooge Vuursche drie bijzondere locaties heeft waar ontelbare onvergetelijke herinneringen zijn gemaakt.

Gefeliciteerd Event Company met jullie prachtig prestatie! Wij gingen met mede-eigenaar Mirco Cuppens in gesprek om te achterhalen wat hem al vijfentwintig jaar zo gepassioneerd houdt.

Gefeliciteerd met het jubileum. Hoe voelt dat?

“Dat voelt heel goed. Vijfentwintig jaar een organisatie runnen is iets om trots op te zijn. En zeker om dat vanaf dag één met dezelfde compagnon, Stephan van den Akker, te doen. Dat zie je vaak anders.”

Waardoor gaat het als duo zo goed?

“Ik dacht in het begin dat in een compagnonschap je je vooral irriteert aan de dingen die de ander niet ziet, maar die jou zelf wel opvallen. Maar het is juist het tegenovergestelde. We hebben beiden op andere fronten onze kwaliteiten en we vullen elkaar goed aan. Dat was een belangrijk leerpunt voor mij.”

Landgoed Te Werve - Event Company - Bas Uijlings fotografie

Waren er de afgelopen jaren nog andere leerpunten?

“Genoeg. Maar een groot leermoment was toch wel toen we van één naar twee locaties gingen. Op een gegeven moment moet je dingen loslaten en het overlaten aan andere mensen. Dat was wennen. Bij groei is het vanzelfsprekend dat andere mensen werkzaamheden op een andere manier doen, maar dat is niet per definitie minder goed.

Daarnaast heb ik ook geleerd dat het niet wenselijk is om afhankelijk te zijn van een verhuurder. Daarom zijn we heel blij dat we ook het onroerend goed van de locaties hebben verworven en de volledige vrijheid hebben.”

Wat maakt de locaties van Event Company zo bijzonder?

“Dat is eigenlijk heel simpel. Ik moet als ik de bocht om rijd en de locatie voor de eerste keer zie ‘jeuk in mijn buik’ krijgen. Echt dat wow-gevoel dat gasten spontaan een glimlach krijgen. Dat hoeft niet perse een rijksmonument zijn, maar kan ook een industriële locatie zijn.”

Kasteel De Hooge Vuursche luchtfoto - Event Company

Hoe ervaren jouw collega’s het werken op deze locaties?

“Uiteraard is dat iets om aan henzelf te vragen, maar wat ik voel is dat iedereen het erg naar zijn/haar zin heeft. Dat vinden we ook erg belangrijk. Onze mensen maken het verschil. En in onze branche is dat de belangrijkste asset. Wij hebben daar een formule voor; T=R-V. Oftewel tevredenheid is het resultaat minus de verwachtingen. Wij willen in elk contact de verwachtingen overtreffen. Dat zien we gelukkig in de reviews ook terug en dat moet ook, want anders had ik het geen vijfentwintig jaar volgehouden.”

Hoe houd je het moraal hoog in tijden van extreme drukte en personeelstekort?

“Door te zorgen dat er veel aandacht is voor hun welzijn. In deze periode waarin er extreem veel vraag naar onze locaties is, doen we iets wat we nog nooit hebben gedaan; terwijl er ruimte is toch de agenda dichtzetten ten behoeve van een goede werkbalans in het belang van onze mensen.”

Te Werve Buiten - Event Company

Jullie bestaan vijfentwintig jaar. Prachtig. En nu?

“We kijken altijd in de markt naar groeimogelijkheden. Maar dat is best lastig, want locaties zoals wij die zoeken zijn schaars. Zeker in het randstedelijk gebied. We blijven continue alert, maar hebben daarnaast ook besloten om de huidige locaties uit te nutten. We hebben flink wat mogelijkheden op onze locaties in Rijswijk en Baarn waar we nu naar kijken of we daar meer mee kunnen. Zo zijn we bij Landgoed Te Werve bezig om het Koetshuis een nieuwe bestemming te geven. Daardoor kunnen we straks plenaire sessies onderbrengen van 200 gasten in plaats van de huidige 70 personen.”

Klinkt goed. Op richting het volgende jubileum.

Beeld: Bas Uijlings