Locatiecongres is dé kick-start voor locaties

Even de branche in beweging zetten…

Bewaar je inspiratie!

Log in of maak een account aan en bewaar jouw inspiratie op een Board.
Maak zoveel Boards als je wilt!

Maak een account

Vul de velden in en ga direct aan de slag met Boards!

Wachtwoord
Voornaam
Achternaam
Ik geef toestemming om mijn gegevens te gebruiken voor de Boards functionaliteiten op de event inspiration website.
×
Locatiecongres (fotograaf Clickshots - Ramon van Jaarsveld)

Als platform staan we midden in de evenementenbranche. Zo willen we bijdragen aan het creatiever, impactvoller en simpelweg leuker maken van events. Om die reden dat we ons als mediapartner graag committeren aan events die er tussenuit springen. Het Locatiecongres van Linda Kerkhoven is zo’n event. Wij vroegen haar een blog te schrijven over haar beweegredenen en wat je – als eigenaar of medewerker van een locatie – kunt verwachten.

“Een branche-event moet net iets meer bieden dan een regulier event. Voor locaties zijn evenementen groot of klein dagelijkse kost. Zij zijn niet zo snel verrast of onder de indruk. Precies om die reden is de aanpak van dit event net even anders dan reguliere congressen.

Linda Kerhoven (fotograaf BFoto - Bianca de Wit)

Kennisdelen met je concurrent?

Eigenaren of medewerkers van locaties spreken elkaar niet zo vaak. En als ze elkaar al spreken wordt er ook weinig of geen kennis met elkaar gedeeld. En dat terwijl ze vaak wel dezelfde vragen hebben.

Dit was voor mij de reden om bijna drie jaar geleden het eerste Locatiecongres te organiseren. Naast dat er kennis werd gedeeld door experts werd er ook opvallend veel genetwerkt. In de evaluatie kwam dat destijds ook naar voren. Deelnemers waardeerden de ontmoetingen met concollega’s. De ongedwongen sfeer tijdens de ontvangst door het parcours met echte bokken zorgde direct voor hilariteit en gesprekstof. Ook de uitgebreide lunch met mooi gedekte tafels in het groen en live cooking droegen bij aan een laagdrempelige setting voor diepgaande gesprekken.

Natuurlijk contact door beweging

Deze editie wil ik weer verrassen en onderling contact stimuleren. De Locatietours die ik organiseer voor meetingplanners brachten mij op het idee om dit congres te organiseren op verschillende locaties. Doordat er veel beweging in het programma zit –  je reist van de ene naar de andere locatie – ontstaat er automatisch contact. Samen op de fiets, varen in een bootje, wandelen door de stad, het maakt het contact maken zoveel makkelijker en ongedwongen. Daarnaast brengt het voor locaties net even wat extra inspiratie met naast een kennisworkshop ook een ‘binnenkijker’ op locatie.

Mix and match

Inhoudelijk is er met een enthousiast team uitgebreid nagedacht over een programma dat echt meerwaarde biedt voor locatiemedewerkers. De mix van praktische vakkennis, een keuze-element naar behoefte en een leuke dag, maakt het de moeite waard om hierin investeren.

Doordat je kiest voor een netwerkroute die gekoppeld is aan een specifieke workshop is de kans extra groot dat je waardevolle kennis met elkaar kunt uitwisselen. Je hebt dezelfde interesse en daardoor ook sneller een klik.

TivoliVredenburg buitenkant - foto Michiel Ton

Wikken en wegen

Mag het Locatiecongres wel doorgaan in september? Maakt de anderhalve meter of testen voor toegang de drempel hoger? Zijn locaties niet te druk? Willen en kunnen ze wel een hele dag tijd vrijmaken om naar een kennisevent te komen? Is er opleidingsbudget beschikbaar…? Het zijn van die vragen die mij wakker hielden. Maar na gesprekken met enkele locatiehouders kreeg ik steeds meer het gevoel dat ik dit moest doen en juist nu aan het begin van een bijzonder nieuw seizoen. Iedereen is moe gestreden, werkt nog steeds in onzekerheid en leeft van persconferentie naar persconferentie.

Ik wil graag locaties helpen, praktische kennis bieden en inspireren tot een vernieuwende aanpak. Daarnaast hoop ik natuurlijk dat ze na een dag vol learnings, inspiratie en lol weer met heel veel energie aan de slag gaan.”

Beeld: BFoto, Clickshots, Michiel Ton