DTX13 verzorgt brute BMX shows, dikke demonstraties en waanzinnige workshops

Vermaak voor groot én klein!

Bewaar je inspiratie!

Log in of maak een account aan en bewaar jouw inspiratie op een Board.
Maak zoveel Boards als je wilt!

Maak een account

Vul de velden in en ga direct aan de slag met Boards!

Wachtwoord
Voornaam
Achternaam
Ik geef toestemming om mijn gegevens te gebruiken voor de Boards functionaliteiten op de event inspiration website.
×

Soms zie je ze voorbij fietsen door de stad op weg naar een skatebaan; BMX-ers. Maar wist je dat je deze sport veel groter is dan je denkt? Sterker nog; BMX Freestyle wordt een olympische sport. Hoe gaaf is het dan om deze energie ook op events meer terug te laten komen?

Dat kan met DTX13, het bedrijf van professioneel BMX-er Desmond Tessemaker, wat niet enkel vette shows en demo’s verzorgt, maar ook complete workshops voor kinderen verzorgd om ze hyped te krijgen voor deze sport.

Shows en demonstraties

We hebben ze al eens voorbij zien komen op festivals; brand activation van een product waarbij een schans vol fietsers en meer de aandacht moeten trekken van het publiek. En geloof ons, dat lukt! Bij DTX13 zijn zowel de grootste aanstormende talenten als de gevestigde top van Nederland vertegenwoordigd.

Afhankelijk van de locatie (binnen of buiten en de hoeveel beschikbare ruimte) wordt een ramp, jumpbox, schans of parcours uitgezet. Dat het overal kan bewijst Desmond met zelfs een geslaagde show op het podium van de historische Stadsschouwburg tijdens een productpresentatie. Inderdaad, ook op bedrijfsevents zijn BMX-ers graag gezien. Sterker nog; op het Songfestival werd in de halve finale een poëtische dans opgevoerd tussen een balletdanser en een BMX-er (check it out!).

DTX13 BMX shows

Workshops op Boost Pumptracks

Dat BMX-en steeds meer fans trekt, blijkt wel uit het feit dat zogenoemde Pumptracks door veel gemeenten als welkome vervanger (of aanvulling) op outdoor skateparks worden gezien. Het gave ervan is dat ze ook als mobiele variant zijn in te zetten op evenementen. Wat te denken van een open dag waar je kinderen actief, maar op een laagdrempelige manier kennis laat maken met deze sport. Bepaalde delen van de track zijn zelfs rolstoelvriendelijk. Hoe tof!

Kortom, zowel voor openingen, demonstraties als workshops is deze snel opkomende sport super interessant.

DTX13 BMX shows luchtfoto BMX baan