Vlammende show met Jettruck, inclusief twee turbojets!

Uniek in Europa

Bewaar je inspiratie!

Log in of maak een account aan en bewaar jouw inspiratie op een Board.
Maak zoveel Boards als je wilt!

Maak een account

Vul de velden in en ga direct aan de slag met Boards!

Wachtwoord
Voornaam
Achternaam
Ik geef toestemming om mijn gegevens te gebruiken voor de Boards functionaliteiten op de event inspiration website.
×
Jettruck - truck - vuur - act - show - 4

De autoloze zondag, de nationale week zonder vlees, zonnepanelen-subsidies… om het klimaatakkoord te halen, halen we alles uit de kast. Maar soms willen we ook even lekker stout zijn. Dan ben je bij Jettruckteam Holland aan het juiste adres. Want wat wij bij De Zwarte Cross zagen, vergeten we nooit meer; de nieuwe Jettruck van Indian Pete.

Het is een gigantische truck voorzien van twee Rolls Royce turbojets waar shows mee worden opgevoerd door heel Europa. Alsof een straaljager over straat scheurt!

LEES OOK: Nog meer vlammen met Kevin the container entertainer

Vuur, rook en een parachute

Als jij zorgt voor minimaal 400 meter asfalt (en een vergunning), dan zorgt dit turboteam voor de rest. De sensationele truck is al een verschijning op zich, zeker met de twee straaljager-jets aan de achterzijde. Samen goed voor 8000 pound trust (oftewel vier ton stuwdruk, oftewel ‘heel veel’) en circa 12.000 PK aan vol vermogen met afterburner.

Hartstikke leuk, maar ‘wat doet dat ding’? Je van je sokken blazen! Bij De Zwarte Cross werd de truck ingezet om op uiterst succesvolle wijze het kampvuur aan het einde van de avond aan te steken. Maar je kunt de Jettruck ook inzetten om de onmenselijke kracht van de motoren te tonen. Stilstaand, maar ook vol gas. Met voldoende asfalt is in dertig seconden circa 200 km/u te halen. Heb je slechts een quarter mile, oftewel 400 meter, ter beschikking dan wordt de 110 km/u aangetikt. Inclusief de meterslange vuurvlammen nog steeds enorm indrukwekkend! Remmen moet dan ook met een speciaal ontwikkelde parachute. In die halve minuut gaat er op topvermogen zo’n 550 liter kerosine doorheen. Ssstt, niet verder vertellen, want hoewel minder goed voor het milieu, is het wel onwijs spectaculair. You be the judge of it.