In de shows van Mad Science is wetenschap echt te gek

De Mad Scientists laten zien hoe je bèta beter behandelt...

Bewaar je inspiratie!

Log in of maak een account aan en bewaar jouw inspiratie op een Board.
Maak zoveel Boards als je wilt!

Maak een account

Vul de velden in en ga direct aan de slag met Boards!

Wachtwoord
Voornaam
Achternaam
Ik geef toestemming om mijn gegevens te gebruiken voor de Boards functionaliteiten op de event inspiration website.
×
Mad Science - vuur - proef

Welke examenvakken koos jij op de middelbare school? Omdat ik nog niet wist wat ik wilde studeren en ik geen opties wilde uitsluiten, koos ik voor een pakket met alle exacte vakken. Ik leerde de stof met tegenzin en slaagde met hakken over de sloot. En dat kwam met name door hoe mijn suffe leraren de toch best wel theoretische leerstof behandelden; niet spannend genoeg voor de blowende puber die ik was. Toen steengoede universiteitsdocenten mij eenmaal de weg wezen in de boeiende bèta-wereld, klapperden mijn oren, wapperden mijn handjes en haalde ik wel hoge cijfers. Ondertussen deelde ik de collegebanken op de bètafaculteiten maar met weinig andere studenten. Waarschijnlijk had het middelmatige middelbare onderwijs al te veel potentiële medestudenten afgeschrikt. Hoe breng je de harde wetenschap en techniek dan wel aan de man / kinderen? Mijn hypothese voor dit stuk is: We kunnen een voorbeeld nemen aan Mad Science, die regelmatig events opleuken met een te gekke wetenschapsshow en randprogrammering voor jong en oud. Even onderzoeken of ik die hypothese aannemelijk kan maken…

Ze verzorgden op de opendag van Philips Healthcare al (letterlijk) spannende workshops, bliezen al rookpluimen (vol CO2?) tijdens Shell Generation Discover, hackten al wat proefjes in elkaar voor de familiedag van ASML en werkten al aan een Mega Science Show met professoren van de TU Delft (waar ik als zoon van een professor te Delft natuurlijk wel respect voor heb). Naar eigen zeggen bestaan ze in Nederland al sinds 2004, hebben ze hier 8 kantoren en bereiken ze via 2400+ scholen jaarlijks zo’n 500.000 kinderen. Oh ja, en ze maken deel uit van een Mad Science Group, een organisatie die wereldwijd actief is en al sinds 1985 bestaat. Met de referenties en credenties zit het alvast wel goed dus!

handige harry show - mad science - proefjes
Droogijs - kind - proefjes - wetenschap
wetenschap - proefje - bol
Shell Generation Discover - mad science
Proefjes - elektriciteit - mad science
Proef - mad science - wetenschap

Knallende shows en pruttelende proefjes

Alles staat onder de vermakelijke en geestige leiding van kundige Mad Scientists die luisteren naar namen als Nuclear Natascha, Handige Harrie en Big Bang Bart. Op superspeelse manier weten ze de wetenschap voor de kids wetenswaardig te maken. Want wie maakt er nou niet graag zijn eigen slijm? Als je haren letterlijk recht overeind gaat staan van een experiment vol bliksemflitsen, dan wordt je nieuwsgierigheid op zijn minst wel geprikkeld, toch? En wat gaat er schuil onder het mysterieuze rookgordijn van al dat droogijs? Of het nou gaat om een podiumvoorstelling, interactieve randprogrammering of een educatieve spelletjesmiddag vol proefjes, Mad Science kan een breed scala aan wetenschappelijke onderwerpen op een spannende manier over de bühne brengen. Ik ben overtuigd. Maar denk jij dat er nog steeds meer onderzoek nodig om mijn hypothese te toetsen? Da’s heel wetenschappelijk van je. Check dan hun YouTube-kanaal voor inspiratie, of neem gewoon contact met ze op om ze op de proef te stellen met experimenten op maat voor je eigen evenement. Deel je de resultaten ook even met ons?

Beeld: Mad Science, Jiri Buller/AP Images for Shell, Twycer