Venues

Buitenplaats Doornburgh toont met Robots in Captivity haar absolute kracht

Tentoonstelling symbool voor onderscheidend vermogen

Bewaar je inspiratie!

Log in of maak een account aan en bewaar jouw inspiratie op een Board.
Maak zoveel Boards als je wilt!

Maak een account

Vul de velden in en ga direct aan de slag met Boards!

Wachtwoord
Voornaam
Achternaam
Ik geef toestemming om mijn gegevens te gebruiken voor de Boards functionaliteiten op de event inspiration website.
×

Afgelopen week waren we aanwezig bij de opening van de tentoonstelling Robots in Captivity. Onder begeleiding van beeldend kunstenaar Bram Ellens werd ons in elke ruimte de vraag gesteld of robots onze dienaars, vrienden of juist vijanden zijn. Wij stelden onszelf echter nòg een vraag: “Waarom hebben we hier nooit een event georganiseerd, want wat is dit een toffe locatie.”

Dat vinden we niet omdat we zijn gevraagd om een artikel te schrijven, maar omdat we dat oprecht menen. Het contrast tussen de natuurlijke omgeving, de bijzondere architectuur en de rust die de locatie uitstraalt, zorgt ervoor dat de locatie met geen ander is te vergelijken.

Robots in Captivity Buitenplaats Doornburgh
Mad King tentoonstelling Bram Ellens - Buitenplaats Doornburgh

Maak van je event een kunstwerk

Een event organiseren kan overal, maar we weten allemaal dat de locatiekeuze een bepalende factor is voor het slagen van de dag. Dan zit je bij Buitenplaats Doornburgh goed, want niet enkel de sfeervolle ruimtes, authentieke uitstraling en de groene ligging zorgen voor een gastvrij gevoel. Het is juist de visie van de locatie die je ervaart als je er rondloopt die zorgt dat je wordt ondergedompeld in jouw event. Laten we het zo zeggen; als events organiseren kunst is, dan creëert Buitenplaats Doornburgh de eregalerij.

Refter presentatiezaal Buitenplaats Doornburgh
Buitenplaats Doornburgh - verse groenten uit de tuin
Interieur Priorij - Buitenplaats Doornburgh - foto Maylan van der Grift

Hyperlokaal en ‘artist residence’

Zo biedt de lokale keuken van Restaurant DeZusters een heerlijke smaak- en geurbeleving door de inzet van hyperlokale ingrediënten. En daar worden wij hyper enthousiast van!

Misschien nog wel gaver vinden wij de steeds groter worden collectie kunstwerken die je binnen én buiten aantreft. Die uitbreiding komt namelijk doordat Buitenplaats Doornburgh artiesten een ‘artist residence’ biedt waar ze mogen verblijven om inspiratie op te doen in ruil voor een te exposeren kunstwerk. Hoe gaaf is dat!

Terras aan de Vecht - Buitenplaats Doornburgh - foto Maylan van der Grift
Hek-Buitenplaats-Doornburgh-foto-Elsbeth-Pilz
Binnentuin Buitenplaats Doornburgh - Ronald Tilleman

Het zet je aan het denken

Juist door deze sterke visie biedt deze locatie zoveel meer dan de gemiddelde eventlocatie. De focus ligt duidelijk op ontwikkeling, op groei en op inspiratie en dat voel je zodra je hier rondloopt.

Zo ook bij de tentoonstelling Robots in Captivity waar we mee werden genomen in de creatieve brainwaves en tegelijkertijd serieuze vraagstukken die kunstenaar Bram ons voorschotelde. Als dat een voorbode is voor wat je hier eventwise kunt organiseren en hoe graag het team met je meedenkt om ‘ontwikkeling’ te stimuleren, dan is deze buitenplaats de plaats waar je moet zijn… buiten of binnen!

Beeld: Lize Kraan, Ronald Tilleman, Bram Ellens, Elsbeth Pilz en Maylan van der Grift