Venues

In het Nederlands Openluchtmuseum maak je geschiedenis met je event

Creëer herinneringen in één van de meer dan 100 subruimtes!

Bewaar je inspiratie!

Log in of maak een account aan en bewaar jouw inspiratie op een Board.
Maak zoveel Boards als je wilt!

Maak een account

Vul de velden in en ga direct aan de slag met Boards!

Wachtwoord
Voornaam
Achternaam
Ik geef toestemming om mijn gegevens te gebruiken voor de Boards functionaliteiten op de event inspiration website.
×
Openluchtmuseum - header - huisjes - water

Een goed event dompelt gasten onder in een beleving. Bij het Nederlands Openluchtmuseum kan dat ten voeten uit, maar dan zonder vrachtwagens vol aankleding! Lopend over het terrein waan je je continu in totaal andere sferen. Elk hoekje, elk gebouw en elk buitengebied heeft een eigen verhaal, inclusief realistische live entertainment die de geschiedenis tot leven laten komen. Hier voel je de trots op het Nederlands erfgoed. Een enorme inspiratiebron voor jouw event!

In dit drieluik laten we je kennismaken met deze one-of-a-kind eventlocatie met meer dan 100 areas voor 5 tot 2.000 personen. Lees verder en ontmoet ‘het museumpark’.

Nederlands Openluchtmuseum - Arnhem - Canon - videoscherm - zaal 4
Nationaal Openluchtmuseum - scherm - Wim de Knegt

Verborgen parel vol mogelijkheden

Heel eerlijk, we waren nog nooit in het Nederlands Openluchtmuseum geweest. Nu we het gezien hebben, schamen we ons daar oprecht voor. Wauw, wat een geweldige plek om een dag te verblijven. Natuurlijk als kind of met je gezin, maar ook zeker als organisator of bezoeker van een event. Eigenlijk is het verplichte kost voor elke Nederlander. In de uitgestrekte natuurlijke omgeving kom je meteen tot rust en de vele authentieke historische locaties zorgen afwisselend voor herkenning of ontdekking. Van de molen tot de kwekerij en van het Chinees restaurant tot de tramremise. Roep iets uit de Hollandse historie en het staat er! Hoe bijzonder is het dat je bijna al die locaties kunt inzetten voor jouw event?

Nederlands Openluchtmuseum - Schaatsbaan

Business as (un)usual

Een event organiseren bij het Nederlands Openluchtmuseum zorgt dat de creativiteit gaat stromen. Een bijzonder congrestival op en rondom een dorpsplein? Een kick-off meeting waarin de kernwaarden beleefd worden op verschillende locaties? Een avond met relaties waar je op ludieke manier ‘meet & eat’? Een productlancering met Hollandse roots? Speeddatesessies in een rijdende tram? Het kan allemaal!

Nationaal Openluchtmuseum - kasteelboerderij
Nederlands openluchtmuseum -tram

Kom goed voor de (familie)dag

Niet alleen (inhoudelijke) business events komen hier goed tot zijn recht; ook voor zakelijke familiedagen weet het Nederlands Openluchtmuseum perfect tot de verbeelding te spreken. Juist omdat naast de lijst met locaties, ook het live element op gepassioneerde wijze beleefd wordt. Verhalen komen hier echt tot leven! Maar ook die van het bedrijf, want er zijn tal van mogelijkheden om het eigen verhaal te vertellen. Denk bijvoorbeeld aan een groot foodplein en ludieke activiteiten exclusief voor de gasten.

Nederlands Openluchtmuseum - Arnhem - Canon - videoscherm

De historie in een hedendaags jasje

Wie denkt dat het Nederlands Openluchtmuseum stoffig is en enkel bestaat uit oude gebouwen, komt bedrogen uit. Zo heeft het park met Loods Goes een prachtige locatie voor maximaal 450 gasten. Hier is de oude industrie voelbaar, maar heeft de ruimte door de betonnen gietvloer en zwartmetalen ramen een modern karakter.

Ook prachtig is de ‘Canon van Nederland’, waar met de laatste technieken de hoogte- en dieptepunten uit de Nederlandse geschiedenis worden beleefd. Van hunebed tot heden, storytelling pur sang.

In lijn met het jaarthema ‘Ontmoeten’, vinden wij dat je het Nederlands Openluchtmuseum echt een keer moet ontmoeten; je wordt er met open armen ontvangen!

Beeld: Nederlands Openluchtmuseum