Venues

Het Scheepvaartmuseum haalt met 76-meter lange driemaster tijdelijk extra topstuk voor jouw event aan boord

Over wereldzeeën varende Clipper Stad Amsterdam voor zes maanden aan de kade

Bewaar je inspiratie!

Log in of maak een account aan en bewaar jouw inspiratie op een Board.
Maak zoveel Boards als je wilt!

Maak een account

Vul de velden in en ga direct aan de slag met Boards!

Wachtwoord
Voornaam
Achternaam
Ik geef toestemming om mijn gegevens te gebruiken voor de Boards functionaliteiten op de event inspiration website.
×
StadAmsterdam Ship bij scheepvaartmuseum als eventlocatie

Het in Amsterdam gelegen Het Scheepvaartmuseum is misschien wel één van de mooiste musea in Nederland. Naast de prachtige ligging aan het Oosterdok, is het vooral de imposante Maritieme collectie en het overdekte binnenplein die een blijvende indruk achterlaten. Naast het museum ligt normaal een replica van het VOC-schip. Die krijgt dit najaar haar tienjaarlijkse onderhoudsbeurt. Gelukkig is er een volwaardig alternatief!

De majestueuze Clipper Stad Amsterdam maakt van de gelegenheid gebruik om vanaf september zes maanden aan wal te liggen, naast Het Scheepvaartmuseum. En nog belangrijker; je kunt er op vergaderen of borrelen. Een unieke kans, want normaal vaart het schip merendeel van het jaar over de wereldzeeën.

Schip bij Amsterdam Scheepvaartmuseum

Indrukwekkende eventlocatie laat je stralen

Dit monumentale pand uit 1656 werd gebouwd als pakhuis voor de Admiraliteit van Amsterdam, een voorloper van de huidige marine. Waar vroeger de kanonnen, zeilen en het eten en drinken lag opgeslagen, heeft Het Scheepvaartmuseum de locatie sinds 1973 gebruikt als museum om het verhaal van 500 jaar Maritieme geschiedenis te vertellen. Het meest in het oog springend is het glazen dak wat het 900 vierkante meter Open Plein overdekt en daarmee de mogelijkheid biedt voor spraakmakende events (buiten openingstijden) onder de sterrenhemel. Zeker als je beseft dat het dak is voorzien van 868 DMX-gestuurde LED-lampen die jouw event volledig naar wens uitlichten.

event borrel in het open plein van het scheepvaartmuseum

Tel daarbij op de vier zalen die tijdens én buiten openingstijden zijn te gebruiken, het exclusief af te huren drijvende terras, de mogelijkheid om tijdens jouw event een (georganiseerd) museumbezoek te doen en de geweldige keukenbrigade die garant staat voor heerlijke (duurzame) food & beverages volgens het Dutch cuisine uitgangspunt, en dan weet je dat jouw event bij de reservering eigenlijk al geslaagd is. Klinkt misschien te veelbelovend, maar wij waren oprecht onder de indruk van de locatie én het verhaal erachter, wat jij ook tijdens jouw event ervaart… en proeft!

scheepvaartmuseum eten en borrel tijdens event
scheepvaartmuseum eten en borrel tijdens event

Clipper als uniek plek voor jouw bijeenkomst

De Clipper Stad Amsterdam organiseert avontuurlijke zeilreizen in Europa en luxe cruises in het Caraïbisch gebied. Dat schoonheid, kracht en luxe samen gaan blijkt wel uit dit schip. Eenmaal aan boord waan je je meteen een stoere schipper of scheepsmaat die dapper de zeven zeeën bestormt. Hoewel de Clipper aan de kade blijft, maakt dat jouw vergadering of receptie absoluut niet minder aantrekkelijk. Sterker nog; met de verhalen die het schip op elke vierkante meter ademt, zal het één van de tofste plekken zijn waar je een event kunt houden.

Ook tijdens de huidige tijd met corona maatregelen wordt aan boord van het schip een veilig bezoek verzorgd.. Wil je jouw gasten puur een korte indruk geven, dan kunnen met een looproute maximaal 50 gasten per tijdslot de Clipper bezichtigen. Binnen in de Longroom doet het warme houtwerk, het vele koper en het ronde trappenhuis met sierlijke spijlen denken aan de uitstraling van de legendarische Cutty Sark. Uiteraard zijn alle moderne audiovisuele middelen voor handen en is een eigen cateringcrew aan boord aanwezig. De Clipper is dagelijks beschikbaar voor bijeenkomsten, uitgezonderd elke woensdag, zondag en tijdens schoolvakanties.

StadAmsterdam Interior Longroom

Benut de unieke kans om Het Scheepvaartmuseum én de Stad Amsterdam voor jouw event in te zetten. Beiden maken met hun maritieme beleving en hoogwaardige hospitality een blijvende indruk. Tot en met maart 2021 is de Clipper te boeken, dus ben er snel bij… voordat je de boot mist!

Beeld: Scheepvaartmuseum & Clipper Stad Amsterdam