You, me, (vir)us: “Mijn droom is een paar weken geleden verwezenlijkt.” (Inge Spier – Intersafe Netherlands)

Bewaar je inspiratie!

Log in of maak een account aan en bewaar jouw inspiratie op een Board.
Maak zoveel Boards als je wilt!

Maak een account

Vul de velden in en ga direct aan de slag met Boards!

Wachtwoord
Voornaam
Achternaam
Ik geef toestemming om mijn gegevens te gebruiken voor de Boards functionaliteiten op de event inspiration website.
×
Inge Spier - eventmanager Intersafe - delegation host Eurovision Songfestival

Het lijkt erop dat we binnenkort de zonnebril op moeten zetten, zo dichtbij zijn we bij dat licht aan het einde van de tunnel. Daarom dat we de categorie ‘You, Me, (vir)Us’ voor de laatste keer inzetten.

Met wie is dat beter te doen dan met Inge Spier, eventmanager bij Intersafe. Waarom? Omdat Inge haar droom om ooit eens te mogen meehelpen bij het Songfestival werkelijkheid werd; inderdaad, de editie die een Fieldlab event werd en daarmee nog beter liet zien dat onze branche perfect events kan organiseren, in coronatijd én zeker ook daarna!

Hoe gaat het bij je?

“Goed. Ik heb privé een mooi avontuur beleefd en op het werk ben ik bezig met genoeg leuke uitdagingen.”

Op dat avontuur komen we straks terug. Wat voor events organiseerde je in pre-coronatijd?

“Dat gaat van vakbeurzen tot congressen in binnen- en buitenland waar we als bedrijf deelnemer zijn, een eigen tweejaarlijks event en vier keer per jaar de interne campagnedag.”

Wat is er sinds de coronacrisis met die events gebeurd?

“Ons tweejaarlijks event, National Safety at Work Event (NSWE), was gepland op 26 maart 2020. Op dit event bieden we een compleet programma met sprekers, kennissessies, beursvloer en netwerken. Wij staan voor veilig werken op de werkvloer, dus wij vonden, enkele weken voordat de overheid events verbood, dat doorgang sowieso niet gepast was. Toen werd het verplaatst naar oktober, maar ook die is, na respons uit onze enquête weer geannuleerd. Uiteindelijk hebben we het nu naar het voorjaar van 2022 getild. Een verstandige keuze, want het geeft daarmee wel rust.

Ondertussen zijn we gaan kijken wat we als alternatief online konden doen. Dat hebben we inmiddels meermaals gedaan met de partners met wie we ook offline events organiseren. Over een paar dagen gaan we sinds de lockdown weer in hybride vorm aan de slag.”

Hoe is tot die keuze gekomen?

“Er wordt veel vanuit huis gewerkt door het hele land; die mensen willen we de mogelijkheid geven het event online te bekijken. Maar we geven ook de mogelijkheid aan collega’s om live in de studio bij ons op kantoor aanwezig te zijn. Ik vind het daarbij zelfs wel charme hebben dat je dan de kabels op de grond ziet liggen, want dat laat meteen zien dat zo’n online event niet zomaar wordt georganiseerd.”

Gaat alles vanaf nu in hybride vorm plaatsvinden?

“Ik denk dat de meeste events wel zo gaan worden ingericht. Maar voor bijvoorbeeld het NSWE vind ik dat nog lastig te bepalen. Bepaalde sessies zijn prima online te volgen, maar die spontane ontmoeting in een zaal of op de beursvloer lijkt mij niet goed online te vertalen. Daarnaast snap ik dat onze doelgroep misschien wel naar het event komt om snel kennis te maken met wat mensen of die ene spreker te zien. Om vervolgens terug naar kantoor te gaan en andere sessies thuis nog mee te pakken of bewust later terug te kijken.”

Wat heb je geleerd uit deze tijd?

“Allereerst dat ieders gezondheid echt voorop staat. Dat besef ik mij des te meer. Daarnaast dat online events echt wel een verrijking zijn voor de verbreding van de doelgroep. En dat we efficiënter om kunnen gaan met de tijd door keuzes te maken rondom thuis of op kantoor werken. Als laatste is mij opgevallen dat je geen uur nodig hebt om een boodschap te vertellen. Dat kan prima in een paar minuten, zoals tijdens het nieuws of een talkshow.”

Inge Spier - eventmanager Intersafe - eurovision songcontest scherm

Laten we het over dat avontuur gaan hebben. Vertel!

“Als achtjarig meisje keek ik voor de eerste keer naar het Songfestival en vond het geweldig. Tijdens mijn studie riep ik dat ik daar ooit bij wilde zijn. Dus een dag voor de finale in 2019 vertelde ik aan mijn manager dat ik een droom heb en die wil verwezenlijken mocht de volgende editie in Nederland plaatsvinden.

Op een gegeven moment kwam de oproep wie zich als delegation host wilde aanmelden. Er waren 375 aanmeldingen op 80 plekken. Ik had het geluk te worden uitgekozen en werd, samen met iemand anders, gekoppeld aan Finland. In die rol waren wij de schakel tussen de organisatie en het land. Het was vooral heel erg ontzorgen, dus ze bijvoorbeeld helpen aan gitaren en make-up. Ook zijn we twee keer op tour geweest met ze; naar de Tweede Maasvlakte en naar Amsterdam. Daar kregen een aantal landen een rondvaart. Dat was heel bijzonder want die waren verboden, maar de burgemeester maakte hiervoor een uitzondering.”

Klinkt als een unieke ervaring. Hielp jouw evenementenachtergrond hierbij?

“Zeker. Finland was heel goed voorbereid, maar toch gebeuren er altijd dingen die je niet voorziet. Op een gegeven moment wilden ze in Ahoy een sportdrank zonder koolzuur. Dat was niet te verkrijgen en vloeistoffen mochten niet zomaar naar binnen. Uiteindelijk kwam ik na veel geregel met een traytje aanlopen en toen zeiden ze ‘Je kunt ook echt alles regelen he.’ Tja, dat zit in mij als eventmanager.”

Inge Spier - eventmanager Intersafe - bij polaroidframe songfestival

Hoe keek je als eventmanager naar het event an sich?

“Het zat enorm goed in elkaar. Het was echt een visitekaartje voor Nederland en de organisatie. Ook de liveshows waren heel bijzonder om bij te wonen. Vooral om te zien wat je normaal op tv niet ziet. En terugkijkend geeft het nog meer de bevestiging dat ik weet wat ik leuk vind en doe waar ik goed in ben.”

Hoe zie je de toekomst?

“Het is bewezen dat live events niet weggaan, maar ik denk wel dat mensen kritischer zijn geworden. Enerzijds of ze soms niet beter online kunnen kijken en anderzijds qua gezondheid. Ik denk dat mensen niet meer snel naar een event gaan als ze verkouden zijn. Zo zullen ook de handgels bij grote events nog wel aanwezig blijven.”

Wat zou je tegen jouw collega’s in de branche willen zeggen?

“Als je een bepaalde droom of wens hebt, probeer dat na te jagen. Ik heb er zo van kunnen genieten en zal het nooit meer vergeten. Dat gevoel gun ik anderen ook.”