WATpod (Dutchband) voor gegarandeerd 1,5 meter afstand

Een klein hulpmiddel met groot effect!

Bewaar je inspiratie!

Log in of maak een account aan en bewaar jouw inspiratie op een Board.
Maak zoveel Boards als je wilt!

Maak een account

Vul de velden in en ga direct aan de slag met Boards!

Wachtwoord
Voornaam
Achternaam
Ik geef toestemming om mijn gegevens te gebruiken voor de Boards functionaliteiten op de event inspiration website.
×
WATpod - anderhalve meter samenleving - events - veiligheid - corona - afstand

Wat houden we van de creativiteit die bij ondernemers loskomt. De reden hiervoor is alles behalve prettig, maar de vindingrijkheid die vloeit zorgt voor ingenieuze oplossingen. Zo ook bij Dutchband die een manier bedacht om collega’s op anderhalve meter van elkaar te laten werken via WATpod.

Wat ze bedacht hebben? De WATpod; een klein apparaatje dat Working Apart Together mogelijk maakt.

Oplossing voor op afstand werken

De vinding is zo groot als een platgeslagen ei en bevestig je op de kleding op je schouder. Loop jij binnen anderhalve meter langs een collega dan gaat er zowel een geluid- als lichtsignaal af wat pas ophoudt wanneer de gewenste afstand bereikt wordt.

Werkgevers kunnen bepalen na hoeveel keer ‘afgaan’ de WATpod moet worden gereset. Zo wordt een bewustzijn gecreeerd bij de medewerker, aangezien ze bij hun leidinggeven de reset moeten aanvragen.

Op dit moment is het geluid op zijn zacht gezegd ‘in your face’. Bij navraag werd aangegeven dat ze ons idee voor op maat ontwikkelde tunes of geluiden erg interessant vonden en de mogelijkheden gaan bekijken. Als de WATpod wat gebruiksvriendelijker wordt, zien we veel mogelijkheden voor het personeel (en gasten?) in de horeca en op events. Mocht je zelfs meer afstand wensen, dan is het mogelijk deze in te stellen tussen de anderhalf en drie meter.

WATpod - anderhalve meter samenleving - events - veiligheid - corona - afstand

We vinden het een slimme oplossing die nu vooral backstage goed werkt, maar met wat gebruiksvriendelijke tweaks ook goed voor de schermen kan werken in onze sector. Of, als we Nico Dijkshoorn moeten geloven, om straatverkopers vroegtijdig te signaleren.

Wat? Potverdorrie, die WATpod klinkt wel erg handig!

Beeld: Dutchband