POST-CORONA: Koloraro, de unieke act vol livepainting en videomapping

“We zijn een combi van Blue Man Group, Hans Klok en De Lama’s”

Bewaar je inspiratie!

Log in of maak een account aan en bewaar jouw inspiratie op een Board.
Maak zoveel Boards als je wilt!

Maak een account

Vul de velden in en ga direct aan de slag met Boards!

Wachtwoord
Voornaam
Achternaam
Ik geef toestemming om mijn gegevens te gebruiken voor de Boards functionaliteiten op de event inspiration website.
×

Nu de blik steeds meer op (hopelijk) het najaar staat, is het voor ons tijd om je weer te inspireren met geschikte post-corona content. Yes, daar zijn we ook wel een beetje aan toe hoor! Want soms komen we dingen op internet tegen waarvan we eigenlijk nog niet weten wat het precies is, maar waar we bij het zien meteen enthousiast van worden. Koloraro is zoiets. Het ziet er op beeld al spectaculair uit, maar komt waarschijnlijk live pas echt tot leven.

Wat Koloraro is? Live Action Painting met een onwijs tof digitaal (verf)sausje!

Bijzondere innovatieve openingsact

Koloraro is een samenwerkingsverband tussen artiest Geoffrey Wine en Barney van Office Broomer. Of beter gezegd; tussen de fanatieke live painter en creatieve wizzkid/ videomapper. Het unieke zit hem in de chemie die deze twee hebben vertaald in deze one of a kind act.

De basis ligt bij Geoffrey die vanuit zijn ’spacestation’ binnen vijf a tien minuten een schilderij op maat schildert. “Noem een onderwerp en ik schilder het meteen. En nog fatsoenlijk ook, zodat het echt een mooi aandenken van het event wordt.” Het toffe is dat de installatie waar Geoffrey in staat van kleur verandert, gelijk aan de kleur van de verf die hij pakt. Vol automatisch (met dank aan Barney zijn technische kunsten).

Maar daar houdt het niet bij op. Dat is slechts het begin van de act, want wat Geoffrey live schildert, wordt meteen als videomapping geprojecteerd op een muur (of auto, meubilair, borden of wat dan ook). Sterker nog, elementen uit het schilderij worden tijdens het schilderen meteen digitaal bewerkt, zodat het schilderij tot leven komt. Wieken van een molen die gaan draaien, een auto die rijdt of de golving van water.

Koloraro - schilderij - live entertainment - videomapping - snelschilder

Maatwerk voor jouw congres, relatie-event of jubileumdag

De act leent zich voor uiteenlopende events. Als slot van een congres, de opener van een relatie-event of als side-entertainment op jouw jubileumfeest. Maar denk ook eens aan het op een ludieke manier presenteren van de jaarcijfers. Het kan allemaal, zelfs uitbreidingen met muziek op maat of synchroomlopende vuurwerkshow.

De act is spiksplinternieuw en de makers staan open voor de creatieve hersenspinsels van conceptontwikkelaars en eventmanagers om de act op maat aan te passen. Dus wil jij een bijzonder aandenken aan jouw event, dan is het helemaal niet raar om aan Koloraro te denken!

Beeld: Koloraro