Gastblog: De online inzet van sprekers en dagvoorzitters

Laat ze bijdragen aan een krachtig virtual event

Bewaar je inspiratie!

Log in of maak een account aan en bewaar jouw inspiratie op een Board.
Maak zoveel Boards als je wilt!

Maak een account

Vul de velden in en ga direct aan de slag met Boards!

Wachtwoord
Voornaam
Achternaam
Ik geef toestemming om mijn gegevens te gebruiken voor de Boards functionaliteiten op de event inspiration website.
×
Virtual event - online event - spreker - dagvoorzitter - scherm

Al twee maanden staat de eventbranche op zijn kop. Dat betekent een hoop veranderingen. Afgelopen weken zijn we als sprekersbureau hard aan de slag gegaan om events online voort te zetten. Dat roept veel vragen op als: Hoe zet je dagvoorzitters en sprekers online neer? Welke sprekers en dagvoorzitters staan hiervoor open? En op welke manier richt je het beste de online thuissessies in?

Ik geef je graag een paar tips om met behulp van een sprekers en/of dagvoorzitter een impactvol online event neer te zetten!

Inhoud nu nog belangrijker

Bij elk event dat je organiseert is het van belang om vooraf te bepalen welke strategie je inzet om je doelen te behalen. Online is het nóg belangrijker om goed na te denken welk doel je wilt behalen met jouw event en wie je wilt bereiken. Een event is voor veel bezoekers ook een leuk moment. Je bent even weg van je werk, je doet inspiratie op, leert nieuwe mensen kennen en ontdekt nieuwe locaties. Deze aspecten komen niet aan de orde in online events. Daarom is het extra belangrijk om vooraf de strategie te bepalen en daar de juiste match aan sprekers bij vinden om de doelen te behalen.

Één of meerdere dagen?

Er zijn meerdere manieren mogelijk om een dagevent online te organiseren met leuke interactieve momenten tussendoor. Denk bijvoorbeeld aan lunch-kookworkshop met een bekende kok of foodie, een sportsessie of een quiz. Deze tools kunnen helpen om je bezoeker acht uur lang te boeien en te binden. Maar wanneer het vooral om de inhoud van het event gaat, is het verstandig om het event op te delen in meerdere dagen of momenten. Je kan de sessies kleiner maken en per dagdeel een andere groep laten deelnemen. Dit zorgt voor persoonlijke en interactieve momenten.

Misschien wel nog persoonlijker!

Je zou denken dat een fysiek event voor de persoonlijke touch zorgt. Niets is minder waar. Een online sessie kan juist ook voor meer persoonlijk contact zorgen. In de zaal zit je enkele meters van de spreker af en wanneer je achter in de zaal zit zorgt dat voor nog meer afstand. In een online sessie zie je de spreker van veel dichterbij en kan je elkaar recht in de ogen aankijken.

Virtual event - online event - spreker - dagvoorzitter - scherm - laptop

Durf te vragen

In een grote zaal kan het spannend zijn om je vraag te stellen. In een online sessie of via een chat kan het de drempel verlagen om dit te doen. Er is minder het gevoel dat je voor een groot publiek staat en alle ogen op jou gericht zijn.

Belang van de dagvoorzitter ook online

Dagvoorzitters laten events op rolletjes lopen. Houden de tijd in de gaten, zorgen voor de juiste vragen en creëren interactie tussen spreker en publiek. Omdat er bij online events minder ruimte is voor tussendoor-momenten is een dagvoorzitter zeker ook tijdens een online event een meerwaarde! De dagvoorzitter denkt waar gewenst mee bij het organiseren van het event over hoe de doelen behaald kunnen worden.

Kortom, laat van je horen en integreer een spreker voor jouw online event!