Topcon heeft nul beurzen in de agenda staan

Beurzen… a way of life onder vuur?!

Bewaar je inspiratie!

Log in of maak een account aan en bewaar jouw inspiratie op een Board.
Maak zoveel Boards als je wilt!

Maak een account

Vul de velden in en ga direct aan de slag met Boards!

Wachtwoord
Voornaam
Achternaam
Ik geef toestemming om mijn gegevens te gebruiken voor de Boards functionaliteiten op de event inspiration website.
×
Topcon beursstand met alle medewerkers voor corona

Ik kan er nog steeds niet aan wennen, na een ontspannen zomervakantie geen volle agenda in verband met een hele drukke septembermaand.

Waar Topcon normaal gesproken deze maand bijna dagelijks wel ergens in Europa deelneemt aan een beurs, is de agenda nu leeg. Zelfs INTERGEO2020, de grootste jaarlijkse bijeenkomst voor landmeters in Berlijn, gaat digitaal (na maandenlang vol te hebben gehouden ‘live’ in aangepaste versie door te willen gaan). En het ziet er niet goed uit: voor Topcon geldt geen beursdeelname in ieder geval tot het voorjaar van 2021. En hoe het er dan uit gaat zien? Wie het weet mag het zeggen.

Wat is het nut van een beurs?

De effectiviteit van de vele beurzen waaraan Topcon deelneemt ligt al jaren onder een vergrootglas. Wat levert het nu eigenlijk op? Is de opbrengst van de leads tijdens de beurs wel in overeenkomst met de gemaakte kosten? Komen alle leads bij de juiste mensen terecht? Worden alle leads opgevolgd? Welke beurzen zijn het meest effectief? Wat is de aantrekkingskracht van beurzen op allerlei divisies in de organisatie? Is de aanwezigheid van al het personeel op de beurs wel echt nodig? Kunnen we de netwerkruimte op de stand beperken door interne afspraken uit te sluiten?

Kun je digitaal netwerken?

Waar in het begin van de crisis we onze doelgroep nog via webinars konden bereiken, zien we dat de vraag afneemt. Waar grote software organisaties als Microsoft, IBM maar ook de eventsoftwaregigant Cvent erin geslaagd zijn tijdens digitale conferences hun deelnemers aantallen te verhogen, merk je dat bij de beurzen waarbij netwerken centraal staat er nog geen succesvol alternatief is gevonden. Voor Topcon wordt INTERGEO2020 de eerste grote digitale beurs waaraan we deelnemen. Dan zal blijken of digitaal netwerken ‘live interactie’ kan vervangen.

Topcon beursstand voor corona

Geen beurzen = geen reizen

De mens heeft altijd gereisd, op zoek naar voedsel en later om de wereld te verkennen en machtsgebieden uit te breiden. Maar pas de laatste vijftig jaar heeft de reiswereld een enorme sprong gemaakt. In het bedrijfsleven (en ook binnen Topcon) is dit voor sommige mensen een way of life. Altijd op kosten van de zaak onderweg naar de volgende vergadering, beurs of netwerk bijeenkomst. Gaat COVID-19 hier voorgoed verandering in brengen?

Inmiddels raken we gewend aan het werken vanuit huis met af en toe een afspraak buiten de deur. De eerste buitenlandse vakanties zijn weer achter de rug en het toerisme begint langzaam weer op te komen. Echter, veel bedrijven hebben nog een reis- en evenementen stop tot minimaal het einde van het jaar, waardoor het zakelijke reisverkeer nog steeds op haar gat ligt. Online en social media campagnes krijgen meer focus en beursdeelnames en andere ‘live events’ verdwijnen langzaam naar de achtergrond.  Gaat de zakenreiswereld voorgoed veranderen of is dit slechts tijdelijk?

Het zal mij niet verbazen wanneer ook na de introductie van een vaccin de deelname aan beurzen voorgoed gaat veranderen. Het resultaat van de investeringen tijdens de crisis ligt onder een vergrootglas en als event organisator zul je nog meer verantwoording moeten afleggen wie daadwerkelijk aanwezig moet zijn en welke deelnemers eventueel op afstand de bijeenkomst kunnen bijwonen. Wat echter moeilijk te veranderen is, is de cultuur van de zakenreiziger. Als je jarenlang gewend bent vooral onderweg te zijn, kun je je dan nog aanpassen aan de nieuwe wereld waarbij je ook op afstand zaken doet?

Beeld: Topcon