Venues

TivoliVredenburg zorgt met nieuwe entree voor meer event mogelijkheden

Meer exclusiviteit en branding mogelijkheden

Bewaar je inspiratie!

Log in of maak een account aan en bewaar jouw inspiratie op een Board.
Maak zoveel Boards als je wilt!

Maak een account

Vul de velden in en ga direct aan de slag met Boards!

Wachtwoord
Voornaam
Achternaam
Ik geef toestemming om mijn gegevens te gebruiken voor de Boards functionaliteiten op de event inspiration website.
×
Ontwerp nieuwe publieksingang TivoliVredenburg

TivoliVredenburg wil open zijn, voor iedereen. Niet voor niets wordt deze evenementenlocatie als een stad in een stad gezien. Vanuit alle kanten in het pand kan je naar buiten kijken, maar vanuit de stad kan je ook overal naar binnen. Op één plek na; bij het Vredenburgplein.

Daar komt in de zomer van 2024 verandering in, wanneer het gebied rondom de Grote Zaal een totale metamorfose krijgt, inclusief eigen entree. Geweldig voor concertbezoekers, maar ook voor jou als organisator want hierdoor creëer je ineens een exclusieve ontvangst vol branding mogelijkheden!

Het belang van een foyer

Terwijl wij rondlopen met Menno Tielemans, teamleider Sales bij TivoliVredenburg, door de foyer van de Grote Zaal vertelt hij vol trots over de aankomende plannen. Het ontwerp van de nieuwe entree is klaar. De gevel wordt transparanter, maar houdt de karakteristieke uitstraling, zoals velen die kennen van het ontwerp van de beroemde architect Herman Hertzberger.

“Het gaat er geweldig uitzien. Nu verkopen we de zaal op de zaal zelf, onder andere door de grote capaciteit van 1717 zitplaatsen. De foyer is slechts een bijruimte. Dat is zonde, want de foyer is de plek waar het programma dat op het podium is verteld pas echt tot leven komt wanneer gasten met elkaar gaan praten. Bij business events heeft deze ruimte daarom een enorm belangrijke functie. Straks kan ik met net zoveel passie over de foyer, en de nieuwe entree, vertellen.”

Ontwerp nieuwe publieksingang TivoliVredenburg
Ontwerp nieuwe publieksingang TivoliVredenburg

Alles verbeteren, met behoud van architectuur

Dat ze niet over één dag ijs gaan bij TivoliVredenburg, is wel duidelijk als je hoort dat de Grote Zaal vier maanden dicht gaat (van juli tot oktober 2024). Er gaat dan ook grondig verbouwd worden. Vloeren en plafonds worden vernieuwd, de barren worden verplaatst en het meubilair krijgt een andere uitstraling. Om het oude en nieuwe gedeelte van de locatie met elkaar te verbinden wordt een gigantisch groot kunstwerk van textiel ontwikkeld. Tegelijkertijd is er veel aandacht voor duurzaamheid; bijvoorbeeld met een sterke isolatiewaarde van de glazen gevel tot energiezuinige verlichting.

Ontwerp nieuwe publieksingang TivoliVredenburg

Eigen entree en extra podium voor jouw evenement

Ook het buitengebied rondom de nieuwe entree wordt door de gemeente volledig onder handen genomen. Het levert niet alleen een groene, kleurrijke uitstraling op, maar ook een aantrekkelijke start van jouw evenement. Sterker nog, omdat deze ingang exclusief voor jouw gasten is in te zetten, kan je hier veel doen met branding.

Goed om te weten is dat na de verbouwing in de foyer op de eerste verdieping een plek voor een intiem podium wordt gecreëerd. Met uitzicht over het Vredenburgplein. Supertof voor een subsessie of voor muzikaal entertainment tijdens de borrel.

Wow, deze locatie blijft zich constant ontwikkelen. Vorig jaar nog met de creatie van een eigen studio voor het maken van radio en podcasts. Nu weer met het verzorgen van een nog exclusievere en warmere beleving voor business events. Dat allemaal op korte loopafstand van centraal station Utrecht. Het leeft bij TivoliVredenburg, en dat voel je tijdens jouw volgende bijeenkomst!

Ontwerp nieuwe publieksingang TivoliVredenburg

Beeld: TivoliVredenburg