Je eigen event verdient zijn eigen geluid

Hoe klinkt jouw evenement?

Bewaar je inspiratie!

Log in of maak een account aan en bewaar jouw inspiratie op een Board.
Maak zoveel Boards als je wilt!

Maak een account

Vul de velden in en ga direct aan de slag met Boards!

Wachtwoord
Voornaam
Achternaam
Ik geef toestemming om mijn gegevens te gebruiken voor de Boards functionaliteiten op de event inspiration website.
×
modern day composers - muziek, geluid, sound, boodschap, concept,

Als je een evenement gaat organiseren, zie je meestal al voor je hoe het eruit moet komen te zien. Je visualiseert de locatie, de gasten, de catering, de decoratie, enzovoorts. Terwijl je het evenement produceert, hou je dat plaatje in je achterhoofd en werk je ernaartoe. Het plaatje moet kloppen! Maar als het om de muziek gaat, dan is het juiste plaatje minstens net zo belangrijk. Welk geluid maakt jouw evenement helemaal af? Hoe boei je je publiek vanaf de openingstrack tot die laatste noot en houd je ondertussen je sound consistent? Die vraagstukken worden door organisatoren nog wel eens vergeten, dan wel te haastig opgelost. Gelukkig zijn er experts die jou kunnen bijstaan in de zoektocht naar jouw eigen geluid en het vervolgens nog kunnen produceren ook, zodat je achteraf geen gedoe krijgt over de muziekrechten. Vandaag in de aanbieding: Modern Day Composers.

Dat geluid heel bepalend is voor hoe je evenement of je aftermovie wordt ervaren, behoeft geen betoog. Zet voor de grap maar eens de Benny Hill tune onder de beelden van een technofeest of onder spannende filmscènes, en je begrijpt het meteen. De tagline van de Modern Day Composers vat het goed samen: “It’s amazing what you can see with your ears!”

Elektronische muziek op maat

Oké, dat het cruciaal is om gepaste muziek te vinden is nu wel duidelijk. Minder duidelijk is de weg ernaartoe. Stockmuziek kan anno 2020 eigenlijk niet meer, want die klinkt vaak generiek en veel mensen hebben die al eens gehoord. De praktijk leert dat het zelf communiceren met componisten en verwoorden van muzikale wensen voor veel mensen best moeilijk is. Gelukkig heeft de charismatische DJ Meester Moeilijk, aka Rogier van Twuijver, naast een mooie DJ-carrière zich met Modern Day Composers ook gestort op het vertolken van klantwensen naar een passend gecomponeerd geluid. Het vak van DJ, waarbij je goed moet aanvoelen wat een dansvloer nodig heeft, is perfect te combineren met composities voor events. Door zijn achtergrond in de Amsterdamse elektronische muziekscene heeft hij een netwerk van bevriende componisten om zich heen verzameld en vindt hij altijd wel een geschikte producer om het project op te pakken. Ook kan hij samenwerken met muzikanten, vocalisten of een huisband. De resultaten mogen er wezen: Audiovisuele shows voor G-Star en VodafoneZiggo, slicke modeshows voor COTY bij de Amsterdam Fashion Week, sonic branding voor de ING en mooie trailers voor The North Face en Het Van Goghmuseum, om van alle aftermovies nog maar te zwijgen.