STRINGED van Gijs van Bon is tekstueel kunstwerk dat perfect op events past

Van puntjes naar letters naar woorden naar zinnen

Bewaar je inspiratie!

Log in of maak een account aan en bewaar jouw inspiratie op een Board.
Maak zoveel Boards als je wilt!

Maak een account

Vul de velden in en ga direct aan de slag met Boards!

Wachtwoord
Voornaam
Achternaam
Ik geef toestemming om mijn gegevens te gebruiken voor de Boards functionaliteiten op de event inspiration website.
×

Beeldend Kunstenaar Gijs van Bon hebben we al jaren in het vizier. Diverse installaties van zijn hand hebben we in het verleden al op evenementen voorbij zien komen. Dit jaar viel STRINGED ons op. Zowel bij Glow Eindhoven (must visit event!) als bij Lowlands stonden we letterlijk stil en waren we ook even verstild.

Dat verdient wat ons betreft extra aandacht, want we zien dit kunstwerk graag niet alleen op publieksevenementen, maar ook op b2b-events voorbij komen.

Van lichtkrant naar STRINGED

Gijs noemt zichzelf beeldend kunstenaar die met techniek en kunst werkt. “Ik probeer om dingen te bouwen die zoveel mogelijk waarde toevoegen, zodat het echt bestaansrecht heeft. Daarbij moet je als kijker geen voorkennis nodig hebben en moet het stuk zelf esthetisch interessant zijn, zodat je de diepte in kunt.” Op deze manier kwam hij ook op zijn laatste creatie STRINGED. “Toen ik met een project bezig was met lichtkranten, zat er één stripje los waardoor je zag dat losse pixels zich naar de rest wilden voegen. Dat vond ik zo cool dat ik ermee ging experimenteren.”

Versie 4.0

STRINGED is een installatie die woorden aan elkaar rijgt, die op hun beurt weer zinnen vormen, die op hun beurt in tekst vloeien. Ogenschijnlijk zwevend en verspreid in de lucht, convergeren golven van geanimeerde lichtstippen op het laatste moment in een verhaal dat uit het zicht verdwijnt zodra het arriveert.

Inmiddels is versie 4.0 ontwikkeld van deze lichtkunstinstallatie, met als focus dat hij zeer aanpasbaar is voor elk type evenement en op elke locatie. Van klein boven op een tafel tot 80 meter lang over het publiek heengaand of juist om een architect heen gevouwen. En natuurlijk zowel binnen als buiten in te zetten.

STRINGED van Gijs van Bon is tekstueel kunstwerk dat perfect op events past - Lowlands -
STRINGED van Gijs van Bon is tekstueel kunstwerk dat perfect op events past - Lowlands

Check ook de rest

Naast STRINGED heeft Gijs nog veel meer gave kunstwerken gemaakt die je perfect kunt inzetten op evenementen. Belangrijk is wel dat het kunstwerk een poëtisch karakter behoudt. Zoals bijvoorbeeld Skryf waarin een rijdende machine zandteksten schrijft op de grond. Hetzelfde doet Nyx maar dan met lichtgevende poëzie in de volledige duisternis. Of bekijk StreetRover die met een computergestuurde hogedrukreiniger op straat tekent en schrijft.

Speciale trots heeft Gijs bij DROP of LIGHT; een kunstwerk dat in nauwe samenwerking met onder andere ASML is gemaakt. Zij daagden Gijs uit om het werk van ASML in een kunstwerk vast te leggen. De chipmachines werden de inspiratiebron en het eindresultaat zeer memorabel.

“Zulke uitdagingen van organisaties ga ik graag aan, want daarmee komen interessante creaties tot stand die je alleen bedenkt als je niet de begane paden wandelt. Kom maar op dus zou ik zeggen.”

Gijs van Bon machine die met zand een tekst schrijft op de straat
Gijs van Bon machine die met zand figuren maakt op de straat
STRINGED van Gijs van Bon is tekstueel kunstwerk dat perfect op events past - ledstrips
STRINGED van Gijs van Bon is tekstueel kunstwerk dat perfect op events past

Beeld: Gijs van Bon