Een karavaan van kunstzinnige caravans

Slapen of exposeren in tijdelijke locaties, op locatie.

Bewaar je inspiratie!

Log in of maak een account aan en bewaar jouw inspiratie op een Board.
Maak zoveel Boards als je wilt!

Maak een account

Vul de velden in en ga direct aan de slag met Boards!

Wachtwoord
Voornaam
Achternaam
Ik geef toestemming om mijn gegevens te gebruiken voor de Boards functionaliteiten op de event inspiration website.
×
kunst caravans-petvdluijtgaarden (18)

Toen mijn vriendin afstudeerde aan de Kunstacademie, koesterde zij een droom om een huisje op wielen te bouwen. Die droom kwam uit en nu rijden we samen rond in een waar kunstwerk van haar hand. Ik spreek dus uit ervaring als ik zeg dat er weinig zo chill is als een kunstwerk op wielen. Velen zijn dat kennelijk met me eens, want we krijgen regelmatig het verzoek of we ons paleisje willen verhuren. Maar ons huis is heilig! En daarom niet te leen, laat staan te huur. Wie z’n huisjes wel voor je laat staan om te huren, is het bedrijf Kunstcaravans. Zij hebben zo’n 50 caravans in hun beheer, elk met een totaal eigen inrichting en uitstraling. Je kunt ze op je event plaatsen om in te overnachten of te exposeren. Maar het zijn ook hele originele locaties om in te vergaderen, te brainstormen of gewoon een beetje te schuilen…

Oprichter Pet van de Luijtgaarden heeft de mooiste caravans aangehaakt bij de Tour d’Artistique, zijn eigen kunstcollectie op wielen. Op dit rijdende mini museum pronken schilderingen die geïnspireerd zijn op Dias de Los Muertos, Star Wars of Van Gogh’s Sterrennacht. Maar ook binnen in de caravans begeef je je in een plaatje. De een zit vol met oude knuffels, de ander met spiegels en een derde is afgeladen met oude stereotorens. Zouden ze het nog doen?

Tuffen, turen en tukken

Deze ‘kunstuitleen op wielen’ bestaat uit wel 50 caravans. Je kunt je wel voorstellen dat zo’n bonte verzameling veelkleurige caravans zelfs op het grootste event wel opvalt en zelfs de meest verwende gasten aanspoort tot een verwonderende ontdekkingstocht, zeker als je ze in een cirkel neerzet en in elke caravan een andere beleving programmeert. Kampvuurtje in het midden en klaar. Kunstcaravans werkt met een vaste groep vrijwilligers die ze voor je plaatst en zorgt dat het event op rolletjes verloopt. Eigenlijk ligt het natuurlijk meer voor de hand om de kunstcaravans in te zetten waar ze ooit voor gemaakt zijn: slapen op locatie. Daar heeft Pet zo’n 20 geschikte caravans voor die je zelf kunt ophalen in Utrecht. In no time kun je zo op je buitenlocatie een heel hotel optuigen, waarbij elke kamer haar eigen thema heeft. Perfect voor als je je collega’s of crew een comfortabel en karakteristiek onderkomen wil bieden waar geen ander dak boven hun hoofd beschikbaar is. Home is where the art is!

kunst caravans-petvdluijtgaarden (18)