Rederij Lampedusa biedt Amsterdamse rondvaart in echte vluchtelingenboot en vluchteling als gids

Het echte verhaal van Amsterdam én vluchten

Bewaar je inspiratie!

Log in of maak een account aan en bewaar jouw inspiratie op een Board.
Maak zoveel Boards als je wilt!

Maak een account

Vul de velden in en ga direct aan de slag met Boards!

Wachtwoord
Voornaam
Achternaam
Ik geef toestemming om mijn gegevens te gebruiken voor de Boards functionaliteiten op de event inspiration website.
×

Je hoeft het Centraal Station maar uit te lopen en je ziet ze in veelvoud in het water liggen; de Amsterdamse rondvaartboten. Allemaal in dezelfde vorm, met dezelfde route en dezelfde weinig memorabele indruk. Loop je echter vanuit het station tien minuten richting het Oosten, dan kom je uit bij Rederij Lampedusa.

Daar kan je ook een rondvaart beleven. Maar dan op een echte vluchtelingenboot, met een kapitein en een gids die beiden een vluchtelingenverleden hebben. Je vaart over dezelfde wateren, maar komt gegarandeerd met een diepe indruk weer van boord!

De meest inclusieve rederij van de stad

In 2015 werden van het Italiaanse eiland Lampedusa een tweetal door vluchtelingen achtergelaten boten opgepikt en naar Amsterdam gebracht. Het doel? De meest kleurrijke, meest inclusieve en meest sympathieke rederij van de stad – en misschien wel van heel Europa – te worden. Of dat gelukt is moet je zelf bepalen, maar het personeel – afkomstig uit Syrië, Somalië, Eritrea, Columbia, Turkije, Egypte en Nederland – varen en gidsen je met groot plezier door de Amsterdamse wateren.

RederijLampedusa_boot_Amsterdam
Rederij Lampedusa_Boats_Team_AnoukDenton (5)
Rederij Lampedusa_de crew-boot
Rederij Lampedusa_Salomonsoordeel - rode boot

Verhalen over immigratie én de stad

Immigratie is onlosmakelijk verbonden met Amsterdam. In de grachtentour worden verhalen van immigranten uit het heden én verleden gedeeld. Zo vertellen de gidsen hoe nieuwkomers Amsterdam al eeuwenlang vormen tot de stad die ze nu is. Uiteraard is er ook veel ruimte om gasten hun vragen te laten stellen aan de gids en schipper over hun persoonlijke ervaringen tijdens hun reis naar Nederland.

Twee schepen, exclusief af te huren

De vloot van de rederij beslaat twee boten. De kleinste is Hedir; een elektrisch aangedreven boot die door zijn beperkte hoogte uitermate geschikt is voor de Amsterdamse grachten. Hij biedt nu ruimte aan 12 passagiers, maar toen de Italiaanse kustwacht de boot tegenkwam zaten er 78 mensen aan boord! De grote boot is genaamd Alhadj Djumaa. Met zijn bijna 12 meter lengte vaart deze op een moderne elektromotor aangedreven boot hoofdzakelijk over de Amstel en meer buiten gelegen wateren. Toen de boot werd opgepikt zaten er 282 passagiers aan boord; tijdens een rondvaart kan je er met 30 personen op terecht!

Nu al interessant, maar mogelijk in de toekomst nog interessanter want we hebben begrepen dat er gekeken wordt om de rondvaart uit te breiden met een culinair en muzikaal aanbod. Uiteraard ook daar de link met (de achtergrond van de) vluchtelingen.

Ga voor een rondvaart met een verhaal, kies voor Rederij Lampedusa!

Rederij Lampedusa_Yusuf_AnoukDenton (8)
Rederij Lampedusa_Captains_AnoukDenton (4)