Venues

Papendal zorgt met positieve instelling voor extra event mogelijkheden

Veilig, vrolijk, verrassend en vitaal

Bewaar je inspiratie!

Log in of maak een account aan en bewaar jouw inspiratie op een Board.
Maak zoveel Boards als je wilt!

Maak een account

Vul de velden in en ga direct aan de slag met Boards!

Wachtwoord
Voornaam
Achternaam
Ik geef toestemming om mijn gegevens te gebruiken voor de Boards functionaliteiten op de event inspiration website.
×
zaal met stoelen op anderhalve meter afstand bij Papendal

In een interview met Jochem Schellens, directeur van Sportcentrum en Hotel Papendal, komen we er snel achter dat deze locatie veel meer te bieden heeft dan op het eerste oog voor mogelijk wordt gehouden. Dat komt met name doordat naast het brede aanbod in ruimtes en programma’s, zeker ook de positieve insteek aanstekelijk werkt op opdrachtgevers.

Of zoals Jochem het zelf aangeeft: “We snappen de klaagzang die we horen in de branche, maar zien zelf vooral veel mogelijkheden en dat geeft energie.” Wij zijn benieuwd naar deze mogelijkheden, want een stukje ‘bright side’ is wat we in deze markt goed kunnen gebruiken!

Een sterk moraal, goed voor allemaal

Ook Papendal heeft in de eerste maanden van de crisis haar agenda zien opdrogen. Door heldere communicatie met transparante boodschappen wist iedereen bij Papendal waar de focus lag. De realiteit kreeg een positieve context door zeer concrete stippen dichtbij op de horizon te plaatsen.

Het antwoord werd vanaf de zomer gevonden in het opereren als leisure hotel en het ontvangen van gasten voor kleinschaligere events. Niet onverdienstelijk zo bleek; niet enkel de omzet steeg, maar ook de energie in het team. Dat voel je als gast.

Jochem Schellens Papendal

“Van wanhoop en frustratie wordt niemand beter. Positiviteit brengt je verder dan negativiteit.”

Vanzelfsprekend veilig organiseren

Al snel stelden we de vraag welke voorzorgsmaatregelen Papendal heeft genomen om aan de voorwaarden te voldoen. Alleszeggend is Jochem zijn reactie; “Als je dat als locatie nu nog expliciet wilt benoemen, dan heb je het niet goed voor elkaar. Uiteraard hebben we alle maatregelen getroffen voor veilige events, voor zowel gasten als organisator. Dat is gewoon een basisvoorwaarde als je een eventlocatie bent.”

A bold statement, maar het maakt duidelijk hoe goed de aanpassingen zijn geïmplementeerd binnen de organisatie. Waardevol voor gasten, want daarmee voelt alles erg natuurlijk aan en kan de focus echt op de inhoud van het event worden gevestigd!

Webinar-opstelling-tijdens-online-event-iBestuur-Congres-2020-bij-Papendal Foto: Jiri Büller
Cameraman-tijdens-iBestuur-Congres-2020-bij-Papendal Foto: Jiri Büller

Hybride en online events

De focus bij opdrachtgevers van Papendal ligt duidelijk op een mix van strategie en teambuilding. Dat gasten daarvoor niet persé naar Arnhem hoeven af te reizen, bewijzen de mogelijkheden voor hybride én online events.

Van compleet ingerichte studio’s tot mobiele mogelijkheden (die dus in elke ruimte en zelfs buiten zijn te plaatsen). Voor inzet door alleen een spreker tot zalen waar je met 100 gasten op anderhalve meter afstand de uitzending kunt bijwonen. Daarbij maakt Papendal bij uitstek gebruik van de unieke karakteristieken van de locatie, want voor een studio buiten op het terrein of met uitzicht op de indoor atletiekbaan draaien ze hun hand niet om.

Ook live op locatie kan je perfect uit de voeten: van tentlocatie op het evenemententerrein tot intieme meeting in de kleedkamers en alles daartussen in.

wielrenparcours bij Papendal
Voorzijde van Papendal complex

Een event met gezond verstand organiseren

Sommige locaties gebruiken het in hun salespitch, maar bij Papendal zijn ze al een stuk verder; vitaliteit is geen verkooptool, maar een gestandaardiseerd onderdeel van de bedrijfsvoering. Op een plek waar dagelijks topsport wordt bedreven is een gezonde levensstijl de standaard. Dat vertaalt zich naast een heerlijk verantwoord culinair voorstel ook in het meedenken over de mogelijkheden om een gevarieerd programma op te stellen, zoals het vervangen van een broodjesbuffet door een wandellunch, de plenaire opstelling door een sta-meeting en de lezing door een ludieke activiteit.

Papendal staat bol van de mogelijkheden en sportmetaforen die het event kracht bijzetten. Tel daarbij op de oneindige keuze in (buiten)ruimtes, de online en hybride eventvormen en de hoge standaard in veiligheid en vitaliteit… Dan kunnen we niet anders dan zeggen dat we erg blij verrast zijn. Maar dat wisten ze in Arnhem (Papend)al!

Coronaproof bijeenkomst bij Papendal

Beeld: Papendal en Jiri Büller