Concept & Strategy

Tips over vitaliteit voor succesvolle meetings

Geef bijeenkomsten een productieve boost!

Bewaar je inspiratie!

Log in of maak een account aan en bewaar jouw inspiratie op een Board.
Maak zoveel Boards als je wilt!

Maak een account

Vul de velden in en ga direct aan de slag met Boards!

Wachtwoord
Voornaam
Achternaam
Ik geef toestemming om mijn gegevens te gebruiken voor de Boards functionaliteiten op de event inspiration website.
×
Tips over vitaliteit voor succesvolle meetings

In onze zoektocht naar duurzame inspiratie kwamen we uit bij Hotel Papendal. Deze locatie weet als geen ander wat gezonde voeding voor de presentaties doet. Nou hoef je niet meteen van jouw medewerkers of relaties harde topsporters te maken, maar met onderstaande adviezen weet je in ieder geval zeker dat je een productieve meeting creëert, waar ontspanning, voeding en inhoud perfect samenkomen.

De tips zijn onder te verdelen in voeding en vitaliteit en toepasbaar op tal van events. Doe er je voordeel mee de volgende keer dat je een bijeenkomst gaat organiseren. Succes verzekerd!

Juiste voeding voor sterke meetings

Puur en echt eten zorgt voor fittere en gelukkigere gasten. Denk aan verse maaltijden van zoveel mogelijke pure ingrediënten en kleine versnaperingen die op het juiste moment een energy boost geven. Dat zorgt voor een heerlijke dag zonder dip of sloom gevoel!

Pas voeding aan programma aan
Een sportieve teambuildingsdag vraagt om andere voeding dan een dag vol vergaderen. Waar voor het eerste een ‘stevige’ gezonde lunch goed is, kan voor een dag vol meetings beter gekozen worden voor een koolhydraatarme lunch inclusief beweegmomentje na afloop. Zo blijf je frisser en ga je vitaal de vergaderdag door.

Uitgebalanceerde voeding
Wist je dat uitgebalanceerde voeding je concentratie verhoogt, zorgt voor een evenwichtige op- en afname van energie, rijk is aan gezonde voedingsstoffen en de perfecte balans tussen energizers en maaltijden biedt? Belangrijk voor een succesvol event dus!

Tips over vitaliteit voor succesvolle meetings

Voeding met ecologische ‘voed’afdruk
Door lokale ingrediënten uit het seizoen te kiezen, verminder je je ecologische voetafdruk aanzienlijk. Ook een keuze voor (veel) vegetarische alternatieven maakt je event een stuk duurzamer.

Plant power
Plantaardig voedsel is goed voor milieu én mens. Niet voor niets dat steeds meer mensen een flexitarische aanpak kiezen in de keuze voor het wel of niet eten van vis of vlees. Serveer bijvoorbeeld een hamburger die voor de helft uit groente en de helft uit vlees bestaat. Superlekker en duurzaam.

Wist je dat Hotel Papendal wereldleidend is op het gebied van topsportvoeding? Pak je toch even mee als je bij hen een event organiseert!

Tips over vitaliteit voor succesvolle meetings

Tijd voor vitaliteit op jouw event

Niet alleen voeding zorgt voor een vitaal event. Ook andere zaken zorgen ervoor dat de boodschap van het event beter wordt opgenomen.

Van onderdeel naar onderdeel
Zelfs met goede, interactieve sessies verslapt op gegeven moment de aandacht. Logisch, na een periode van opperste concentratie is het energielevel van gasten aanzienlijk lager. Plan daarom voldoende pauze-momenten in waarbij de gasten even kunnen ontspannen, de opgedane informatie kunnen verwerken en weer kunnen opladen. Zorg dat de inhoudelijke onderdelen tussen de pauzes ook afwisselend zijn (denk aan de vorm en de opstelling).

Zitten is het nieuwe roken
We brengen met zijn allen maar liefst zeven uur per dag zittend door. Kantoorpersoneel zelfs 12,5 uur. Niet echt vitaal dus! Houd hier in jouw event rekening mee door een onderdeel staand in te zetten, te vergaderen op een skippybal, te gaan lunchwandelen of een (semi) energieke activiteit toe te voegen.

Tips voor succesvolle meetings bij hotel papendal

Lopend vergaderen
In het verlengde daarvan: vergader eens lopend! Het is goed voor de gezondheid en stimuleert de creativiteit omdat je linker- en rechterhersenhelft beter samenwerken.

Ga naar buiten
Het is wetenschappelijk aangetoond dat een groene omgeving voor een creatievere brainstorm zorgt. Daarnaast zorgt de frisse lucht dat je minder snel ‘inkakt’.

De kracht van sport
Sport zorgt verbinding, inspiratie en het aanwakkeren van teamspirit. Hiervoor is echt niet persé een zware activiteit en bijpassende sportkleding nodig. Nee joh, ook een competitieve sport als boogschieten, curlen, pitch en putt werkt al aanstekelijk in groepsverband.

Daarnaast is sport ideaal om als metafoor in te zetten voor de boodschap van jouw event.

De drive van presteren, het leveren van energie en het handelen vanuit passie? Bij Hotel Papendal weten ze wat het betekent om met jouw event voor goud te willen gaan.  

Tips voor succesvolle meetings bij hotel papendal