Venues

Om deze 5 redenen is CitySense NIET de perfecte locatie (denkt men)

Ongegronde gedachten van organisatoren

Bewaar je inspiratie!

Log in of maak een account aan en bewaar jouw inspiratie op een Board.
Maak zoveel Boards als je wilt!

Maak een account

Vul de velden in en ga direct aan de slag met Boards!

Wachtwoord
Voornaam
Achternaam
Ik geef toestemming om mijn gegevens te gebruiken voor de Boards functionaliteiten op de event inspiration website.
×

“Bas, we zijn het beu om steeds dezelfde redenen aan te horen waarom organisaties waarschijnlijk niet voor onze locatie kiezen. Om vervolgens na een locatiebezoek ze helemaal omver te hebben geblazen. Waarom is men in deze creatieve sector zo behoudend en denken we bij voorbaat al in hokjes?” aldus Linda van haren, sales manager bij CitySense.

Daar zijn we het mee eens. Er zijn namelijk genoeg locaties die op papier wellicht niet het meest geschikt lijken, maar het absoluut wel zijn! CitySense is er zo één, weten we uit ervaring omdat we er in het verleden zelf meerdere events hebben georganiseerd.

1) “Je gaat toch geen event ‘onder de grond’ organiseren?”

CitySense is inderdaad gelegen op de verdieping -1. Waar velen dat in eerste instantie als een drempel ervaren, snappen ze al snel dat zo’n locatie ook grote voordelen heeft. Zo creëer je in een handomdraai je eigen bubbel. Verlies je minder gasten om te roken, heb je geen last van de inval van de zon op het scherm en heb je eigenlijk sowieso helemaal geen last van welk weertype dan ook. Ideaal toch?

Daarnaast staat Utrecht bekend om het ondergrondse leven met alle gewelven en grachten, dus zie het als een pluspunt! En als laatste… zelfs voor mensen in Utrecht die er dagelijks langs fietsen, is de locatie niet echt bekend. Dat maakt het zelfs na tien jaar nog steeds die onontdekte parel. #zelfspot

CitySense-eventlocatie-formule-1-thema-

2) “Hoezo krijg ik niet binnen 12 tot 24 uur een offerte?”

Tegenwoordig moet alles sneller dan snel, zo ook het ontvangen van een offerte. “Ik merk geregeld frustraties bij organisatoren als ik aangeef dat ze binnen twee á drie dagen een offerte krijgen. Maar kom op zeg; je wilt toch niet dat ik je als een nummer behandel en gewoon een standaard factsheet met standaardprijzen of arrangementen doorstuur? Wij maken een full service voorstel op maat, waarin we precies aangeven waar voor jouw evenement de focus ON en OFF moet. Ja, dat kost iets meer tijd, maar dan heb je wel meteen alle juiste informatie en prijzen. Veel fijner toch?”

CitySense - led verlichte bar
CitySense - eventlocatie - circus thema

3) “Jullie hebben geen eigen parkeerplaats.”

Dat klopt, maar weet je dat op nog geen twee minuten loopafstand Parkeergarage Paardenveld is gelegen met voldoende parkeergelegenheid. CitySense regelt de uitrijkaarten, hoe fijn is dat? “In eindevaluaties met opdrachtgevers krijgen we steevast een dikke tien als beoordeling wat betreft de bereikbaarheid. Daarnaast wil je als organisator je gasten toch juist motiveren om met het OV te komen? Wij liggen echt super centraal in Nederland en op loopafstand van Centraal Station Utrecht.”

CitySense gif-domtoren

4) “Jullie hebben maar één ruimte”

Heel eerlijk, CitySense heeft – op een semi-separate ruimte na – inderdaad geen subzalen. Maar je kunt dat ook als een voordeel zien. Door de aankleding in de zaal kan op natuurlijke wijze een afscherming worden gecreëerd en zit je in een plenaire bubbel. Binnen een paar meter verplaats je je voor de culinaire en netwerkmomenten naar de andere omgeving. Je hoeft niet van ruimte a naar ruimte b te lopen, maar gaat gelijk de ontspanning in.

Als je echt subruimtes nodig hebt, dan wordt er samengewerkt met omliggende venues die juist niet de plenaire mogelijkheden hebben zoals CitySense dat heeft. Hetzelfde geldt voor bijvoorbeeld lokale samenwerkingen ten behoeve van boottochten, activiteiten of afsluitende (relatie) feesten en diners na een congres. Dat is het voordeel van zo’n bruisend centum.

CitySense - ronde tafeltjes voor scherm

5) “Die 20 meter immersive screen is prachtig, maar ik heb geen budget voor content”

We snappen de angst om het immersive screen op een goede manier te kunnen inzetten als je geen oneindig budget hebt. Maar wat blijkt; voor allerlei momenten is al content aanwezig wat je mag gebruiken… en bij de prijs zit inbegrepen! Bijvoorbeeld een interactieve skyline van Utrecht. Maar ook veel bewegende achtergronden voor tijdens een feestavond. Voor presentaties zijn al die beelden ook in te zetten en plaatsen ze jouw (PowerPoint) presentatie er gewoon in. Plug & play baby… as simple as that! 

Als deze vijf argumenten ervoor zorgen dat opdrachtgevers naar CitySense gaan, dan is er maar één advies mogelijk; fix ook snel een locatiebezoek, zodat je met eigen ogen kunt ervaren wat CitySense zo bijzonder maakt!

Beeld: CitySense