Nancy Rademaker vertelt gepassioneerd over technologie, ‘digital customers’ en ‘employee experience’

Wereldwijd geboekt vanwege enorme kennis, professionaliteit en enthousiasme

Bewaar je inspiratie!

Log in of maak een account aan en bewaar jouw inspiratie op een Board.
Maak zoveel Boards als je wilt!

Maak een account

Vul de velden in en ga direct aan de slag met Boards!

Wachtwoord
Voornaam
Achternaam
Ik geef toestemming om mijn gegevens te gebruiken voor de Boards functionaliteiten op de event inspiration website.
×

In deze editie van ‘De spreker spreekt’: Nancy Rademaker. Nancy is één van de bekendste vrouwelijke sprekers op het gebied van innovatie, digitalisering en grensverleggende technologie. Met meer dan 20 jaar ervaring in IT, het bedrijfsleven en onderwijs, weet ze tijdens haar lezingen waardevolle inzichten te koppelen aan een toegankelijke spreekstijl.

Hoe ben je het sprekersvak ingerold?

“Dat is wel grappig eigenlijk, want het is geen bewuste keuze geweest. Ik heb heel mijn leven in de IT gewerkt. Mijn laatste echte baan was bij Microsoft waar ik onder andere veel presentaties gaf voor potentiële klanten. Daarbij gebruikte ik zelden de standaard aanwezige slides, maar maakte liever mijn eigen presentaties. Dat was behoorlijk succesvol en men kreeg er notie van. Daardoor mocht ik een keer op een intern event praten en later op een extern event. Zo is het balletje gaan rollen.”

Nancy Rademakers - Quality Bookings - TedX - Lausanne

Kan je mij vertellen waar jouw presentaties over gaan?

“Ik stem het altijd af op de organisatie of het event waar ik voor spreek, maar in de basis gaat het altijd over klantcentraal denken, customer experience en employee experience. Dat doorspek ik veel met technologie.

Wat dat betreft ben ik echt een technologie-lover. Niet te verwarren met een nerd. Ik wil weten hoe de mensheid door technologie kan veranderen. En hoe je je daar als organisatie op moet aanpassen. Zie het als de klant- en medewerkerservaring in combinatie met de techniek van nu en de toekomst.

Daarnaast heb ik specifieke verhalen rondom cultuur en leiderschap enerzijds, en anderzijds over nieuwe technologieën zoals Artificial Intelligence, augmented reality, virtual reality en Web3. Tot slot presenteer ik ook aparte keynotes die volledig gericht zijn op de gezondheidssector.”

Nancy Rademakers - Quality Bookings - Oracle VAD Forum - Dubrovnik
Nancy Rademakers - Quality Bookings - Philips - Eindhoven

Wat voor type spreker ben jij op het podium?

“De feedback die ik vaak krijg is ‘Het is een heel gaaf en boeiend verhaal’. Ik denk ook door de sterke beelden die het verhaal ondersteunen. Daarnaast probeer ik er hier en daar wat humor in te brengen, door grappige voorbeelden of het gebruik van visuals en korte videos. Ik heb zo’n 150 slides waar ik in circa 40 minuten doorheen ga. Zo hou ik lekker het tempo erin. Ik ben vaak lang bezig met de creatie van slides voor een specifieke opdracht, somes wel een paar dagen, inclusief bijkomende research.

Ik zit overigens ook in de Speakers Club, waarin wij mensen opleiden tot keynote spreker. We tillen ze naar een volgend niveau o.b.v. Content, Design & Delivery. Die drie-eenheid, cruciaal voor een goede performance, probeer ik ook in mijn presentaties uit te dragen.”

Nancy Rademakers - Quality Bookings - Gamma - London

Hoe ga je om met Q&A’s of één op één gesprekken tijdens de pauze of een netwerkmoment?

“Ik vind Q&A’s heel erg leuk. Overigens liever niet plenair, want het bloedt zo vaak dood. Ik eindig mijn presentatie liever met een mooie eindquote en ga dan één op één met gasten in gesprek. Daar bereid ik mij altijd goed op voor, want ik wil voldoende van de organisatie afweten zodat ik gedegen antwoorden kan geven.”

Wat vind je een fijne setting om in te werken?

“Ik wil vrij kunnen bewegen. Dus voor mij geen katheder. Lekker rondlopen, zodat ik er een dynamisch verhaal van kan maken. Het maakt mij niet veel uit voor wie ik dat doe. Van ‘de medewerker’ tot ‘de hoge pief’. Het is wel zo dat ik over mijn passie kom vertellen. Ik ben er niet om joviaal te doen, maar wil mijn kennis vanuit een autoriteitsrol overbrengen.”

Nancy Rademakers - Quality Bookings - Horesta Summit - Copenhagen
Nancy Rademakers - Quality Bookings - Valmet - Karlstad
Nancy Rademakers - Quality Bookings - vermelding William Rutten

Wat is een verrassende setting waar je een presentatie gaf?

“Er zijn zoveel bijzondere momenten geweest. Van een hele grote studio in München inclusief kraancamera en een scherm van achttien meter lang tot een lezing op een bounty island in Australië. Of in San Diego voor ruim 3.000 gasten. Maar juist ook de intieme zaaltjes kunnen heel leuk zijn.

Zo heb ik bijvoorbeeld in prachtige kasteeltjes gepresenteerd. Ook heel bijzonder was DeFabrique in Maarssen. Maar dan vooral omdat ik binnen een paar weken in dezelfde ruimte moest presenteren en ik dacht dat ik fout zat, omdat de zaal volledig was omgebouwd.”

Wat is een leuke reactie uit het publiek geweest?

“Een man in Amerika zei na afloop tegen mij ‘You didn’t practice a presentation, you rehearsed a performance’. Hij vond dat het verhaal van begin tot eind helemaal klopte en hij voelde mijn bevlogenheid erin. Dat vond ik echt een mooi compliment. En als mensen zeggen dat ze tijdens de lezing geen één keer op hun telefoon gekeken hebben. Grappig dat dat tegenwoordig dus veelzeggend is.”

Nancy Rademakers - Quality Bookings - EDGE2018_ThoughtLeaders

Door welke spreker ben jij geïnspireerd?

“Dan denk ik meteen aan Peter Hinssen en Steven van Belleghem. Daar heb ik altijd naar opgekeken, omdat ze zo enorm inspirerend zijn en over de hele wereld hun passie mogen delen. Het lijkt bij hen of ze het zo uit hun mouw schudden, maar alles is tot in de puntjes voorbereid. Ik ben zelf ook zo. Als je mij 41 minuten podiumtijd geeft, dan ga ik net zolang timen tot het verhaal precies binnen die tijd afgestemd wordt.”

Wat zou je, vanuit jouw expertise, aan alle event professionals willen meegeven?

“Check vooraf goed of je beoogde spreker het verhaal écht afstemt op het publiek. Kies niet altijd voor een klinkende naam, maar kies bewust voor een sterke spreker. En daarnaast waardeer je sprekers en andere hardwerkende mensen op de vloer. Regelmatig merk ik dat ik bij binnenkomst met veel egards word ontvangen, maar dat er – zodra ik klaar ben – nog weinig oog voor mij is. Jammer, want ik word als spreker graag betrokken bij het event.”