LIVE@HOME is een virtueel event wat voelt alsof je er echt bij bent

Dynamische set-up zorgt voor bijzondere beleving

Bewaar je inspiratie!

Log in of maak een account aan en bewaar jouw inspiratie op een Board.
Maak zoveel Boards als je wilt!

Maak een account

Vul de velden in en ga direct aan de slag met Boards!

Wachtwoord
Voornaam
Achternaam
Ik geef toestemming om mijn gegevens te gebruiken voor de Boards functionaliteiten op de event inspiration website.
×
Live Legends - LIVE@HOME - Virtual Event Arena - virtual event - online event - congres - seminar

Een beetje kenner in de eventbranche weet precies waar hij of zij aan moet denken bij de naam Live Legends. Deze organisatie zorgt wereldwijd voor legendarische live belevingen. De kennis die ze jaren on stage hebben gebruikt, wordt nu online ingezet met LIVE@HOME… met nog steeds het podium als uitgangspunt voor prachtige programma’s.

LIVE@HOME gaat verder dan de gemiddelde webinar. Geen statafel, maar stagedesign. Geen tv-setting, maar echte event experience. Of zoals ze het zelf noemen; een hybride ontmoetingsplaats in een energieke online setting die draait om storytelling. Zo wordt voor een bezoeker achter een laptop zitten ineens een stuk interessanter!

Live Legends - LIVE@HOME - Virtual Event Arena - virtual event - online event - congres - seminar

De sfeer van een echt event

Virtual events zijn booming, maar welke applicatie je ook inzet of welke samenwerking je ook aangaat, het haalt het niet bij écht live. Logisch! Gelukkig komt Live Legends met LIVE@HOME er dichtbij in de buurt.

De reden is simpel volgens creatief directeur Ad de Haan: “We willen een show neerzetten in een 3D ontwikkelde ruimte, waarbij we gebruik maken van een tof stagedesign, inclusief bewegend licht, special effects en alle mogelijkheden van beeldprojectie. Door showelementen toe te voegen geloven we de maximale impact te kunnen creëren bij de gasten, zodat de boodschap langer beklijft. We werken met een programma wat we normaal voor grote events ook gebruiken. We werken niet met vaste cameraposities, maar filmen heel dynamisch, waardoor het net lijkt alsof je in de zaal zit en je alles om je heen ziet gebeuren. Rustige beelden met close-ups van sprekers bij inhoudelijke momenten en een stuk beweeglijkere shots dwars door de zaal bij een opening, tussenact of slotshow. En dat allemaal digitaal, in één van de getekende 3D-locaties die we hebben of een locatie op maat.”

Ook aan de interactie is gedacht met onder andere de mogelijkheid om vragen te stellen, te chatten met andere deelnemers, feedback te geven en live deel te nemen aan Q&A’s en voting polls.

Live Legends - LIVE@HOME - Virtual Event Arena - virtual event - online event - congres - seminar
Live Legends - LIVE@HOME - Virtual Event Arena - virtual event - online event - congres - seminar

Technische perfectie zorgt voor mondiale mogelijkheden

Sprekers, dagvoorzitters en acts nemen plaats in een mobiele greenscreen studio, zodat ze als een soort van hologram in het decor belanden. Deze studio kan overal ter wereld opgebouwd worden; wel zo handig als je een spreker uit een ander land veilig vanuit zijn huis digitaal wilt ‘invliegen’. Zo lijkt het net alsof de verschillende personen samen op één podium aanwezig zijn en echt met elkaar in gesprek zijn.

Belangrijk bij streaming events is dat er geen delay plaatsvindt tijdens een interview tussen host en sprekers, zodat er drie seconden zit tussen de vraag en het antwoord. Daar wordt uiteraard technisch rekening mee gehouden.

Naast (inhoudelijk) spektakel op de bühne kunnen gasten ook in breakoutsessies uitéén, uiteraard in subruimtes vormgegeven in dezelfde look en feel als de hoofdzaal. Hier kan de spreker live een presentatie geven en antwoord geven op vragen van gasten. “Bij eventuele angst voor een slechte verbinding nemen we de presentatie van tevoren op, laden we de PowerPoint- of KeyNote-presentatie in ons systeem en laten de spreker uit beeld live doorklikken. Kortom, we denken echt na over de mogelijkheden bij nationale en internationale meetings.”

We zijn onder de indruk! Wil je als organisatie echt indruk maken met je online event en je onderscheiden van de dertien in een dozijn-webinar applicaties, dan is LIVE@HOME een waardige optie. Wie denkt dat dit de wereld kost, wordt met een vanafprijs van ruim onder de € 10.000,- positief verrast. Legends zijn het, bij Live Legends!

Beeld: Live Legends