Venues

Met de zalen en techniek in Theater de Kampanje kan je unieke dingen doen

De enige ‘zaal in een zaal’ in Nederland

Bewaar je inspiratie!

Log in of maak een account aan en bewaar jouw inspiratie op een Board.
Maak zoveel Boards als je wilt!

Maak een account

Vul de velden in en ga direct aan de slag met Boards!

Wachtwoord
Voornaam
Achternaam
Ik geef toestemming om mijn gegevens te gebruiken voor de Boards functionaliteiten op de event inspiration website.
×

Theater de Kampanje is een bijzondere industriële evenementenlocatie in Noord-Holland, slechts een uurtje rijden vanaf Amsterdam. Ben je eenmaal op locatiebezoek geweest, dan heb je het (Den) Helder(s)e licht gezien! Van dit theater is er namelijk maar één in zijn soort.

Niet enkel de ligging van dit monumentale pand midden in het culturele en culinaire hart van de stad is prachtig. Ook de zalen en de bijbehorende techniek zijn uniek voor Nederlandse eventlocaties. Of we overdrijven? Nee, zeker niet!

Binnen vijf uur een volledige zaal weg

De Variopoolzaal, de grote theaterzaal, is door het behoud van de industriële uitstraling een lust voor het oog. Zeker met het besef dat je door de verdiepingshoge (af te sluiten) glazen wanden direct in contact staat met de U-vormige foyer die om de zaal ligt. Maar nog gaver vinden wij de Koninklijke Marine Stadshal. Leeg biedt deze ruimte plek aan maximaal 1.700 personen voor bijvoorbeeld een beurs of feestavond.

Extra bijzonder is de mogelijkheid om een volwaardige theaterzaal te plaatsen midden in deze hal. Hoe? Door het plaatsen van grote panelen en de techniek aan één van de vele aanwezige kraanbanen en het plaatsen van een tribune van 273 stoelen met een hovercraft-techniek. De perfecte plek voor een congres of presentatie, waarna je infostands, een horecaplein en subruimtes om de zaal kunt plaatsen.

Wil je de gasten echt verrassen, dan zorg je dat ze enkele uren elders in het theater verblijven. In een ruim dagdeel is de hele Middenzaal namelijk te verwijderen en kan je de gasten na een plenaire ochtendsessie in de avond verrassen met een prachtig aangeklede Stadshal van 30 x 60 meter.

Mannen van de techniek bij Theater de Kampanje
Theater de Kampanje - Middenzaal - foto Danny Migalsk
Theater de Kampanje - Marinedagen - rigging in tent - publieksevent
Staal en dak Theater de Kampanje

Alle techniek vast in huis

Ander groot voordeel van Theater de Kampanje is dat zij alle techniek voorhanden hebben op locatie. Dus geen aparte leverancier die dat ene kabeltje is vergeten of niet de ad hoc benodigde extra microfoon kan regelen.

“Na Carré is De Kampanje echt mijn lievelingstheater in Nederland,” aldus Nico Hokke, hoofd technische dienst bij de locatie. “Ja, dat klinkt subjectief, maar ik meen het. De zalen zijn prachtig, bijna alles is bij ons mogelijk en we hebben de techniek volledig in eigen beheer. Waar anders kan je een volwaardige theaterzaal plaatsen in een andere hal en deze relatief snel afbouwen door de bijzondere technieken die we inzetten. Ik ken geen andere plek waar je met een hovercraft een tribune op zijn plek zet en waar je door verrijdbare bruggen in het dak overal licht en geluid kunt ophangen.”

Nico is gepassioneerd, maar dat geldt eigenlijk voor het hele technische team. Het is een vaste groep collega’s die de locatie op hun duimpje kent, voor elke plek precies weet welke techniek het beste is in te zetten en er alles aan doet om jouw event tot een succes te maken.

Als je een event in omgeving Amsterdam wilt organiseren, dan raden wij echt een bezoek aan Theater de Kampanje aan. Want als je het live gezien hebt, dan ka(mpa)nje niet meer om deze locatie heen!

Beeld: Theater de Kampanje en Danny Migalsk