Xtra Xtra's

Take ‘no risk’ met No Risk evenementenverzekering. Zij helpen je uit de brand!

Ontspannen organiseren zoals je wilt

Bewaar je inspiratie!

Log in of maak een account aan en bewaar jouw inspiratie op een Board.
Maak zoveel Boards als je wilt!

Maak een account

Vul de velden in en ga direct aan de slag met Boards!

Wachtwoord
Voornaam
Achternaam
Ik geef toestemming om mijn gegevens te gebruiken voor de Boards functionaliteiten op de event inspiration website.
×

Wat als de evenementenlocatie waar je net hebt opgebouwd afbrandt en alle aanwezige materialen verloren gaan? Niet alleen gaat het event niet door, maar jouw leveranciers met wie jij een contractuele afspraak hebt gemaakt willen hun materiaal vergoed zien. Dat betekent ‘de nieuwprijs’, niet ‘de verhuurprijs’.

Dan is het maar goed dat je verzekerd bent (als je dat al bent). Maar heb je wel goed nagedacht over het te verzekeren bedrag? Dit en meer van dit soort vragen komen dagelijks bij No Risk voorbij. Hun core business bestaat uit het aanbieden van evenementenverzekeringen, zodat jij zonder zorgen events kunt organiseren.

Aan de haal met ingehuurd materiaal

“Als jij als organisator of bureau het contract met leveranciers tekent, dan ligt de verantwoordelijkheid bij jou. Dat kan je niet altijd ‘doorschuiven’ naar de opdrachtgever. Ben je daar van bewust,” waarschuwt Brent Zaal, adviseur evenementenverzekering bij No Risk, ons. “En ben je dan ook goed bewust van wat je moet verzekeren en tegen welk bedrag.”

Neem bijvoorbeeld bovenstaand scenario. “Steeds meer organisatoren nemen gelukkig een evenementenverzekering, maar hanteren voor de materiaaldekking een te lage waarde, omdat ze van de huurwaarde in plaats van de vervangingswaarde uitgaan. Dat mag je gerust keer tien of keer twintig doen. Heb je dat niet scherp, dan wordt de schade op jou als organisator verhaald en dat is uiteraard niet gewenst.”

dansende-menigte-op-festival-©-de-fotomeisjes
Tweeling dj op festival - foto de fotomeisjes

Goed annuleren kan je leren

Waar sprake is van brand, is bijna altijd sprake van een annulering. Hoe heftig is het als je dan niet verzekerd blijkt te zijn en je opdrachtgever niet wil betalen, terwijl jouw leveranciers hun facturen wel sturen vanwege gemaakte afspraken. Verzeker je daarom tegen annulering, zodat No Risk samen met jou en de verzekeraar kan bepalen wat de meest reële afhandeling is; verplaatsing of totale annulering, met vergoeding van de (meer)kosten tot gevolg.

Er zijn daarnaast twee extra modules af te nemen; eentje tegen extreem weer en eentje tegen non appearance. De eerste module is bedoeld om je financieel te wapenen tegen zware weersomstandigheden. Let op; maximaal veertien dagen voor datum af te sluiten! Non Appearance is bedoeld om te verzekeren voor het moment dat een gezichtsbepalende persoon niet aanwezig kan zijn op het evenement. Dat kan de hoofdartiest zijn waar alles om draait. Maar ook een MT-lid of die enorm geliefde koffiejuffrouw. Hiervoor geldt; hoe meer namen, hoe hoger het risico en dus de premie.

Aanspraak maken op de aansprakelijkheidsverzekering

Wil je voorkomen dat je te maken krijgt met letsel of materiële schade, dan is het verstandig een aansprakelijkheidsverzekering af te sluiten. Van ingetrokken confetti op de vloer tot iemand die struikelt over een stroomkabel. Een ongeluk zit in een klein hoekje. Houd er rekening mee dat een eindopdrachtgever hier vaak niet voor gedekt is, omdat hun eigen aansprakelijkheidsverzekering enkel geldt voor situaties die binnen hun eigen werkzaamheden vallen. Jij als organisator moet hiervoor dus een aparte verzekering afsluiten.

NoRisk - steiger bij zonsopkomst
dansende vrouw op festival - foto De Fotomeisjes

No Risk ontzorgt; binnen paar uur een polis

Wil je je laten verzekeren, dan doe je er goed aan naar No Risk te gaan. Zij werken elke dag met eventorganisatoren en hebben inmiddels elke situatie al meermaals voorbij zien komen. Daardoor kunnen zij jou goed ontzorgen. En snel ook, want dankzij hun online tool krijg je vaak dezelfde dag nog een polis. Dat is, naar eigen zeggen, uniek in Nederland. Dat wil je toch horen? Want laten we zeggen; schoenmaker blijf bij je leest.. dus besteed het uit bij No Risk en ga verder met wat je het beste kunt: events organiseren zonder zorgen!

Beeld: De Fotomeisjes en No Risk