Lecture biedt interactieve online colleges voor kennisvergaring bij medewerkers

Van de beste mensen uit een specifiek vakgebied

Bewaar je inspiratie!

Log in of maak een account aan en bewaar jouw inspiratie op een Board.
Maak zoveel Boards als je wilt!

Maak een account

Vul de velden in en ga direct aan de slag met Boards!

Wachtwoord
Voornaam
Achternaam
Ik geef toestemming om mijn gegevens te gebruiken voor de Boards functionaliteiten op de event inspiration website.
×
Bureau met computer met online meeting

Iedereen heeft op een event wel eens een spreker op het podium gezien. De een nog leuker dan de ander. Maar heel eerlijk; het was vaak meer inspirerend dan kennis verrijkend. Wat nou als je die twee combineert en dat ook nog eens maandelijks aanbiedt aan jouw medewerkers?

Dan krijg je Lecture; deze organisatie biedt in een reeks van zes of twaalf gecureerde sessies nieuwe inzichten op uiteenlopende kennisgebieden, door academische experts uit een vakgebied. Te gek, want de honger naar kennis wordt alsmaar groter en het draagt ook nog eens bij aan de persoonlijke ontwikkeling van jouw medewerkers!

Reeks colleges samengesteld door Lecture

Wat het verschil is met de ‘standaard sprekersbureaus’? Lecture wil medewerkers van organisaties inspireren met onderwerpen waar je niet dagelijks mee bezig bent, maar die wel nieuwsgierig maken en bijdragen aan het verkrijgen van nieuwe inzichten.

Denk aan onderwerpen als de psychologie van geheimen, de dictatuur in Noord Korea, de ethiek van AI, de innovaties van Da Vinci, witwassen, plastische chirurgie, slavernij, mediarecht en meestervervalsers. Inderdaad, onderwerpen die tot de verbeelding spreken!

Lecture stelt, in overleg met de opdrachtgever, een mooi programma samen wat periodiek wordt uitgerold. Zo bied je een (half) jaar lang kennis, breng je inzichten van buiten naar binnen en bouwt het bedrijf aan een cultuur van creativiteit, innovatie en continu leren.

Live online colleges van experts

De colleges vinden niet op het podium plaats maar online, zodat de mogelijkheid qua sprekers onbegrensd is. Althans, als ze goed genoeg zijn, want Lecture hangt er een strenge curatie op na. Enkel academisch geschoolde experts (waaronder professoren van top universiteiten als Oxford en MIT) die weten te inspireren komen in aanmerking en alleen nadat Lecture samen met hen het college heeft samengesteld en er een proefcollege voor het team van Lecture is gegeven. Zo is er een waarborg van kwaliteit.

Elke sessie duurt maximaal een uur, kan op elk online platform plaatsvinden en is inclusief interactie via de chat die door de via Lecture geleverde moderator wordt bijgehouden. De uitnodiging wordt, indien gewenst, door het team van Lecture ontworpen en achteraf verzorgt Lecture ook nog gratis een survey en een video edit. Aan alles is gedacht!

Spencer Heijnen Adyen Positive Psychology spreker van Lecture

Groei door Corona

Het bedrijf is in de afgelopen twaalf maanden twee keer zo groot geworden, omdat bedrijven meer dan ooit zoeken naar manieren om hun medewerkers, die al bijna een jaar thuis zitten, te inspireren en vooral ook om interactie met medewerkers te hebben buiten het reguliere werk.

Zelfs de kosten zijn verrassend

Zo slim als het concept is, zo eerlijk is ook het prijsmodel. De zes of twaalf lectures neem je af in abonnementsvorm, ongeacht het aantal medewerkers wat aan de colleges deelneemt. Dat maakt het ook voor het MKB erg interessant. Zeker als je beseft dat alle sprekers (Lecture spreekt liever van ‘docenten’) hetzelfde betaald krijgen; transparantie waar we van houden!

Lecture slaat een brug tussen de academische wereld en het bedrijfsleven op een manier die helemaal van nu is. Wij zijn overtuigd, mede door de indrukwekkende lijst met opdrachtgevers die het bedrijf in korte tijd aan zicht heeft weten te binden. Als het aan ons lag klommen we vandaag nog in de digitale schoolbanken.

Beeld: Lecture