Simon Lancaster: één van de beste speechwriters ter wereld

De kunst van een goed verhaal

Bewaar je inspiratie!

Log in of maak een account aan en bewaar jouw inspiratie op een Board.
Maak zoveel Boards als je wilt!

Maak een account

Vul de velden in en ga direct aan de slag met Boards!

Wachtwoord
Voornaam
Achternaam
Ik geef toestemming om mijn gegevens te gebruiken voor de Boards functionaliteiten op de event inspiration website.
×
simon lancaster - speechwriter - speaker - tekst - schrijven

I have a dream. Deze wereldberoemde uitspraak van Martin Luther King kent haast iedereen. Maar de speechwriters achter deze en andere bekende uitspraken van belangrijke wereldspelers blijven vaak angstvallig onbekend. Voor hen geen spotlights, terwijl ze enorm interessant zijn. Zet je een speechwriter in als spreker dan heb je dubbel prijs. Allereerst omdat je de speech vakkundig in elkaar steekt. Ten tweede omdat naast de vorm ook de inhoud erg interessant is. Logisch, want communicatie is bepalend in ons (bedrijfs)leven.   

Eén van de taalkunstenaars die geregeld de oversteek van Engeland naar Nederland maakt is Simon Lancaster. Een Engelstalige spreker die keer op keer blijft verrassen.

LEES OOK: Sprekers van het spoken word tonen de grootsheid van kleinkunst

Elke manager moet deze spreker horen

Simon werd voor het eerst speechwriter in de late jaren ’90 waar hij werkzaam was voor leden van Tony Blair’s Cabinet. Met succes, want inmiddels schrijft hij toespraken voor de CEO’s van de grootste bedrijven ter wereld, waaronder Unilever, HSBC en Intercontinental Hotels. Naast enkele boeken die veelvuldig zijn vertaald en presentaties bij TEDx, is hij ook een veelgevraagd spreker op corporate events, omdat hij gasten op aanstekelijke wijze weet te inspireren. Denk aan onderwerpen zoals ‘de kunst van het ombuigen’, ‘Hoe een presentatie te beginnen’, ‘Spreken als een leider’ en ‘De kunst van retoriek’. Daarbij maakt hij vaak gebruik van de actualiteit en weet hij met enkele slimmigheden goed in te spelen op de branche of de organisatie waarvoor die op het podium staat.

Zet je Simon voor een groep gasten tijdens een congres of bedrijfsevent, dan weet je zeker dat iedereen bij zijn of haar volgende presentatie de tips van Simon heeft doorgevoerd. En terecht!

Beeld: Quality Bookings