Venues

Kontakt der Kontinenten straalt met nieuwe ruimte perfect uit wat zij voor events kan betekenen!

KonneKt toont op prachtige wijze waar de locatie voor staat

Bewaar je inspiratie!

Log in of maak een account aan en bewaar jouw inspiratie op een Board.
Maak zoveel Boards als je wilt!

Maak een account

Vul de velden in en ga direct aan de slag met Boards!

Wachtwoord
Voornaam
Achternaam
Ik geef toestemming om mijn gegevens te gebruiken voor de Boards functionaliteiten op de event inspiration website.
×
KonneKt restaurant met boom en uitzicht op de bar

We kregen de vraag of we de nieuwste trots van Kontakt der Kontinenten wilden bezichtigen, namelijk KonneKt restaurant, bar en lounge. Uiteraard nam ik dat aanbod aan, temeer omdat ik de locatie van naam wel kende, maar nog nooit had bezocht of er een event had georganiseerd. Zonder specifieke reden overigens; Kontakt der Kontinenten was simpelweg niet on top of mind bij mijn zoektochten naar een geschikte locatie voor een event.

Eeuwig zonde moet ik eerlijk toegeven, want wat biedt de locatie enorm veel mogelijkheden voor inhoudelijke events, meerdaagse meetings en inspirerende teambuildingactiviteiten in de buitenlucht. Tel daar het sinds afgelopen week geopende KonneKt bij op en je gaat de locatie nooit meer vergeten!

Het verhaal van Kontakt der Kontinenten

Ooit dienstdoend als missiehuis en klooster, ademt Kontakt der Kontinenten met haar twee gebouwen een ongedwongen sfeer uit vol verhalen. Verhalen die letterlijk en figuurlijk de wereld over gingen door de uitzending van missionarissen naar verschillende continenten. Eenmaal terug voor bijscholing kwamen de verhalen samen en daarmee het ‘contact der continenten’. Oftewel de smeltkroes die de wereld maakt wat het is, vol diversiteit. Dat gedachtengoed is in alles voelbaar als je door de locatie loopt, en bij KonneKt in het bijzonder!

KonneKt zorgt voor instant connectie

Je hoeft maar één stap in de ruimte te zetten en je voelt je meteen thuis. Dat komt door het uitnodigende interieur van KonneKt dat naadloos aansluit op het wereldse DNA van deze historische locatie. Culturele gelijkenissen en verbinding staan hier centraal. Dat is onder andere te zien in het gebruik van materialen en verzamelde souvenirs. Hierdoor voelt de 800 m2 grote ruimte toch warm en intiem aan.

Het ontwerp is modern, met groot respect voor behoud van de historische elementen. Ondanks de open uitstraling is het mogelijk om een afgesloten ruimte te creëren voor een borrel of privé-diner. Ook over slimme toepassingen, zoals de hybride koffiecounter en eventbar en de speels ontworpen buffetmeubels is goed nagedacht. Het hergebruik van oude tafelbladen tot plantenbakken toont het gedachtengoed van de locatie. Alle onderdelen staat in KonneKtie met elkaar.

Zithoek met open haard bij KonneKt Kontakt der Kontinenten
Wand met planten in restaurant KonneKt bij Kontakt der Kontinenten
Buffetkasten bij Konnekt Kontakt der Kontinenten
KonneKt bar en restaurant bij Kontakt der Kontinenten

Uitgestrekt buitenterrein en indoor mogelijkheden

Het prachtige bosrijke buitenterrein en het grote evenementenveld zijn een geweldige meerwaarde voor een outdoor meeting of bijzondere teamactiviteit. Ook binnen zijn er tal van ruimtes beschikbaar, 26 om precies te zijn. Daarvan zijn Steyl, een kapel met prachtig glas in lood en de Ceciliakapel, inclusief glas in lood en muurschilderingen, de twee meest in het oog springend. Heb je aan één dag niet genoeg, dan bieden de 130 hotelkamers de mogelijkheid om er een meerdaags event van te maken. Ideaal!

Ceciliakapel bij Kontakt der Kontinenten
Evenemententent bij Kontakt der Kontinenten
zaal Steyl bij Kontakt der Kontinenten
Buiten vergaderen bij Kontakt der Kontinenten
Terras KonneKt met uitzicht op bos
Evenementenveld bij kontakt der kontinenten
Schilderij en beeld bij Kontakt der Kontinenten
Hotelkamer bij Kontakt der Kontinenten

Veel gemeen hebben als basis voor jouw event

Kontakt der Kontinenten gaat uit van wat we gemeenschappelijk hebben en kijkt niet naar de verschillen. Dat kleine verschil maakt al het verschil, want daardoor weet je dat jouw event in goede handen is; qua organisatie, maar ook als basis voor jouw (inhoudelijke) eventconcept.

Het was misschien gemeen om de introductie kritisch te starten, maar het was oprecht zo. Net zo gemeend zijn de lovende woorden na het locatiebezoek. Kontakt der Kontinenten heeft enorm verrast. Er gaat haast letterlijk een wereld open aan mogelijkheden; binnen of buiten, zakelijk of vermakelijk, eendaags of meerdaags. De toevoeging van KonneKt draagt daar alleen maar aan bij… en daar wil je voor jouw volgende event bij zijn!

Beeld: Kontakt der Kontinenten