Venues

Kom naar het Louwman Museum voor jouw event; ook als je geen autoliefhebber bent!

Alles aanwezig voor een onvergetelijke bijeenkomst

Bewaar je inspiratie!

Log in of maak een account aan en bewaar jouw inspiratie op een Board.
Maak zoveel Boards als je wilt!

Maak een account

Vul de velden in en ga direct aan de slag met Boards!

Wachtwoord
Voornaam
Achternaam
Ik geef toestemming om mijn gegevens te gebruiken voor de Boards functionaliteiten op de event inspiration website.
×

Het Louwman Museum is de plek in Den Haag waar meer dan 130 jaar vooruitgang, innovatie en design zichtbaar vertegenwoordigd is in een unieke collectie van meer dan 275 pronkstukken uit de geschiedenis van de automobiel.

Maar ook zonder auto gerelateerd thema is het Louwman Museum de plek voor jouw evenement. Met zalen voor evenementen van 20 tot 1.000 personen waar geen automobielen of museumstukken staan opgesteld. En die volledig ontworpen en ingericht zijn voor ieder gewenst evenement op maat.

Alles voorhanden voor jouw event

De locatie vinkt veel vakjes aan van wat jij zoekt in een locatie voor evenementen: goed met OV en auto bereikbaar, goed parkeren, compleet ingerichte theaterzaal, diverse (sub)zalen en uitstekende facilitaire voorzieningen. Tel dáár nog eens de museumcollectie bij op en dan heb je gewoon een dijk van een evenementenlocatie.

Het pand waarin het Louwman Museum is gevestigd ziet er prachtig uit en heeft de allure van een decennia-oude locatie. Niets is minder waar; het museum is in 2010 gebouwd door de bekende architect Michael Graves. Hierdoor is het voorzien van alle moderne faciliteiten. Sterker nog, alle zalen hebben kort geleden een update ondergaan waardoor de nieuwste AV en sterke (vaste) internetverbindingen aanwezig zijn. Tiptop in orde dus!

Ook qua bereikbaarheid kan het bijna niet beter. In slechts tien minuten stap je met één van de drie rechtstreekse OV-verbindingen vanuit Den Haag CS precies voor de deur uit. Jaja, Louwman heeft zelfs een eigen bushalte! Ook bijzonder: maak gebruik van een pendeldienst van museumbussen van Stichting Veteraan Autobussen die door vrijwilligers wordt bestuurd. Dat is nog eens een passend begin van jouw evenement.

Liever met eigen vervoer? Dan parkeer je samen met zo’n 250 anderen op eigen terrein of maak je bij hele grote events gebruik van nog eens 850 plekken in de directe omgeving.

Great Hall - Basis set-up Louwman Museum
Het Italiaanse theater - Louwman Museum
Toyota - Hybride event Louwman Museum
Museumplein - Dinner walking Louwman Museum

Toch nog even over die unieke autocollectie…

We hadden voorgenomen om het niet meer over auto’s te hebben. Maar heel eerlijk; de collectie is indrukwekkend. Hartstikke handig natuurlijk om daar dus gebruik van te maken ‘als je er toch bent’. Want het museum is toegankelijk voor bezoekers van events. Organiseer je de bijeenkomst op maandag, dan heb je zelfs het hele museum volledig tot je eigen beschikking en kan je tussen de auto’s vergaderen. Hoe gaaf is dat?

Ook op andere dagen raak je in vervoering (pun intended) door een (begeleid) museumbezoek, het plaatsen van een prachtige wagen op het podium van het Theater- of in de Shoichiro Toyoda zaal of door de thematiek van jouw event te koppelen aan bepaalde elementen uit de collectie. Denk daarbij aan vooruitgang, technische innovatie en design.

Kortom, gaat jouw motor nou juist wel of niet sneller ontvlammen bij de aanblik van historische auto’s… bij het Louwman Museum ben je sowieso op de juiste plek voor een geslaagd event. Leuk detail; als opdrachtgevers twijfelen of de locatie bij hen past krijgen ze de mogelijkheid eigenhandig (met hun gezin) het museum te bezoeken. Spoiler alert; er is nog nooit iemand geweest die op basis van dit bezoek heeft besloten om niet terug te komen, want iedereen valt voor de beleving bij het Louwman Museum!

Beeld: Louwman Museum