Kevin Weijers spreekt over experimenteren en ‘21 dagen niet klagen’

De kracht van nieuwsgierigheid

Bewaar je inspiratie!

Log in of maak een account aan en bewaar jouw inspiratie op een Board.
Maak zoveel Boards als je wilt!

Maak een account

Vul de velden in en ga direct aan de slag met Boards!

Wachtwoord
Voornaam
Achternaam
Ik geef toestemming om mijn gegevens te gebruiken voor de Boards functionaliteiten op de event inspiration website.
×

Het toffe van ons werk? Op bijzondere manieren aan nieuwe inspiratie komen. Zo gaf een wit bandje om iemands arm aanleiding voor een gesprek over Kevin Weijers; een enthousiaste spreker die zijn podium carrière begon doordat hij ooit als ambtenaar stopte met het gebruik van e-mail.

Fast forward naar 2021 en hij heeft dankzij zijn sterke nieuwsgierigheid de halve wereld rondgereisd en daar in meer dan 500 sessies over kunnen vertellen.

Experimenteren met de wereld om je heen

Wat begon als een uitdaging om te ervaren hoe het contact is met mensen als je geen gebruik maakt van e-mail (nou ja, maximaal drie mailtjes per dag) werd zo inspirerend dat Kevin gevraagd werd hierover te vertellen bij andere organisaties. Toen dat eenmaal begon te lopen stelde hij een nieuw doel; ontslag nemen en binnen 15 weken 50 presentaties geven waarbij de klant achteraf bepaalde welke vergoeding er tegenover stond. Dat schopte Kevin bij praatje 34 tot een TedX-talk in Breda. Nice!

Tijd voor een nieuwe uitdaging: De wereld rond in 80 experimenteren, waarin hij in ruil voor eten en onderdak zijn hulp bood bij deelnemende bedrijven. Uiteindelijk werd dat een groot avontuur, waarbij hij bij 37 organisaties over de vloer is geweest in 32 landen.

Het nut van al deze experimenten? Jezelf gunnen om iets te doen waarvan je vooraf niet weet hoe het gaat aflopen. Dat prikkelt je brein. En creëert ruimte voor spontaniteit. Wat zou het betekenen als het bedrijfsleven de kunst van experimenteren omarmt? Heel veel. Daarom is Kevin zijn verhaal zo inspirerend!

Kevin Weijers spreekt over experimenteren en ‘21 dagen niet klagen’
Kevin Weijers spreekt over experimenteren en ‘21 dagen niet klagen’

21 dagen niet klagen

Bovenstaande experimenten zijn erg tof, maar ook wel groots. Meer grijpbaar, maar niet minder vanzelfsprekend is het experiment ’21 dagen niet klagen’.

Heel simpel: doe een armbandje om je pols en ga 21 dagen niet klagen, niet schelden en niet negatief praten over iemand die er niet bij is. Breek je één van de regels binnen die 21 dagen, dan wissel je het bandje van pols en begin je terug op dag 1. Je zult zien dat je flink bewust wordt gemaakt van je gedrag. Tijd om daar g*dverdomme wat aan te doen! Oeps, sorry Kevin. We beginnen weer opnieuw…

Beeld: Kevin Weijers