Hoe blijf je vernieuwend binnen de eventbranche?

Het Sprekershuys over hun ervaringen

Bewaar je inspiratie!

Log in of maak een account aan en bewaar jouw inspiratie op een Board.
Maak zoveel Boards als je wilt!

Maak een account

Vul de velden in en ga direct aan de slag met Boards!

Wachtwoord
Voornaam
Achternaam
Ik geef toestemming om mijn gegevens te gebruiken voor de Boards functionaliteiten op de event inspiration website.
×
Eigen medewerker als spreker inzetten ndi 2

Er worden ontzettend veel events georganiseerd. Vanuit het Sprekershuys maken we in het contact met de opdrachtgevers van die events van alles mee. Van de meest doordachte tot de meest spontane aanvragen. De één heeft een sterk conceptuele aanvraag, de ander wil gewoon ‘een leuke spreker’ voor het event.

Hoewel we alle aanvragen met even veel energie oppakken, beseffen wij ons ook dat het lastig is om continu vernieuwend te zijn en ervoor te zorgen dat bezoekers blijven komen? Hierbij onze tips.

“Het gaat nu toch goed?”

Niet of nauwelijks veranderen of meegaan met de tijd omdat het nu goed gaat is misschien wel één van de grootste fouten die je kunt maken. Vast blijven houden aan het vertrouwde. Dit voelt misschien veilig, maar dit werkt helaas niet meer zo in deze snel veranderende wereld. Meegaan met trends en jezelf opnieuw blijven uitvinden blijft de sleutel tot succes!

Brainstorm

Samen kom je tot de beste ideeën. Probeer in meerdere fases van de voorbereiding te brainstormen, niet alleen in de beginfase. Door nieuwe stappen in het proces krijg je altijd weer nieuwe ideeën. Brainstormen is een goede manier om creativiteit meer ruimte te geven. En let op: tijdens de creatieve brainstorm zijn ‘nee’ en ‘maar’ de verboden woorden!

vernieuwend - sprekers - sprekershuys

Kom in contact

Bel een aantal genodigden op met vragen als: wat hoop jij te weten te komen of te leren? Wat zou je graag willen zien? Wie zou jij graag willen zien? Wat verwacht je bij het thema? Door dit te doen leer je meer over de behoeften van je doelgroep en daardoor vergroot je de kans op succes.

Who’s on stage?

Een event met sprekers gaat over het bij elkaar komen en luisteren naar inspirerende verhalen. Het samenstellen van het programma kan dus een groot deel van je vernieuwing zijn. Niet alleen out-of-the-box sprekers kunnen zorgen voor vernieuwing; ook de manier waarop je het programma inricht draagt hier aan bij. Denk aan het verzinnen van nieuwe manieren om tot interactie te komen met je publiek, maar ook aan de opbouw van je programma.

Dare!

Onderscheid je door te laten zien dat je durft. En áls je het doet, doe het dan goed. Op deze manier blijven mensen je onthouden, op een positieve manier. Durven en creativiteit is áltijd belangrijk.

vernieuwend - sprekers - sprekershuys - 1

Voor- na traject

Tijdens het voor- en natraject zijn er nog veel mogelijkheden om vernieuwend zijn. Je kunt op veel manieren bepaalde content verspreiden om zo de duur van je event te verlengen en daarmee de impact enorm te vergroten. Denk aan een serie podcasts of interviews met medewerkers of klanten, of aan het opnemen van video’s vóórafgaand van het event om bezoekers te triggeren of juist achteraf om de overgebleven vragen te beantwoorden. Denk ook eens aan de mogelijkheid om juíst wat later na het event een aanvullende en verdiepende sessie te organiseren. Bijkomend voordeel: hoe langer je de aandacht vasthoudt, hoe makkelijker het wordt om je bezoekers te verleiden en te komen naar een volgend event. Hoe fijn is het als je het tijdrovende uitnodigingsproces niet telkens opnieuw hoeft uit te vinden?

Feedback

Feedback is belangrijk. Ook juist als je nieuwe dingen probeert. Op basis van deze informatie kun je de juiste koers blijven varen. De uitslag kan ook zijn dat de doelgroep bij jouw event helemaal niet zo zit te wachten op verandering die jij hebt doorgevoerd. Niet leuk, wel leerzaam. Laat je hierdoor niet afschrikken en probeer de volgende keer iets anders.

Vernieuwing gaat dus niet alleen om het doen van nieuwe dingen, maar het gaat juíst ook om het blijven luisteren naar je doelgroep én het doel niet uit het oog verliezen. Balance is key. Het is een leerzaam maar interessant proces!

vernieuwend - sprekers - sprekershuys - 2