Een ode aan de ondernemer

Het is elke dag ‘Dag van de Ondernemer’…

Bewaar je inspiratie!

Log in of maak een account aan en bewaar jouw inspiratie op een Board.
Maak zoveel Boards als je wilt!

Maak een account

Vul de velden in en ga direct aan de slag met Boards!

Wachtwoord
Voornaam
Achternaam
Ik geef toestemming om mijn gegevens te gebruiken voor de Boards functionaliteiten op de event inspiration website.
×
ondernemer - creativiteit - actief - congres - corporate event

Ondernemers zijn van groot belang. Van groot tot klein, van product tot dienst. Maar waarom zijn ze zo belangrijk en wat kunnen wij van ze leren? Dit artikel is een kleine ode aan de ondernemer omdat ze zo onmisbaar zijn (in ons vak)!

Als ondernemer ben je trots op je bedrijf en op wat je doet. Als eigen baas wil je continu vooroplopen. Je staat voor je bedrijf en je wilt er alles aan doen om met jouw bedrijf marktleider te worden of te blijven. Dit geeft een enorme drive. Je bent bereid om keihard te werken, veel uren en belangrijke keuzes te maken en er volledig voor te gaan. Jouw bedrijf is jouw leven.

LEES OOK: Het verhaal van de ondernemende avocado-liefhebber

De tegenpool van grote bedrijven

In grote bedrijven heerst vaak een hiërarchie. Er iets veranderen is vaak erg lastig door de vele verantwoordelijken. Als nieuwe ondernemer kun je dezelfde dienst verlenen, maar dan op een totaal andere en nieuwe manier. Klantvriendelijker, transparanter of bijvoorbeeld duurzamer. Dit dwingt de grote bedrijven om zich aan te passen. Ondernemers trekken zich hier niks van aan. Zoals Michiel Muller (oprichter van Picnic, de online supermarkt) zegt: lekker schoppen tegen de gevestigde orde.

Foto Michiel Muller Picnic - ondernemer - spreker - gastblog Michiel Muller

Vaar je eigen koers

Je begint met iets kleins en van het één komt het ander. Tijdens het proces kom je dingen tegen, die eigenlijk heel leuk blijken te zijn. Dat zijn interessante bijkomstigheden en daar kun je op verder bouwen. Als ondernemer heb je de ruimte voor deze creativiteit. Daar ontstaan hele mooie dingen uit!

De wereld redden en toch geld verdienen

Dit klinkt natuurlijk geweldig; de wereld een beetje beter maken en toch geld verdienen met een goed verdienmodel. Voor grote bedrijven is dit lastig, omdat zij hun hele bedrijfsvoering moeten aanpassen, wat veel tijd en geld kost. Echter, het is juist goed om een alternatief op de markt brengen, een tegenpool van de ‘slechte’ variant. Ondernemer Daan Weddepohl denkt hier hetzelfde over. Hij richtte het deelplatform Peerby op. Hiermee wil hij de negatieve impact van een overvloed aan spullen verminderen door producten te gaan delen met andere mensen uit je buurt. Huren bij de buren!

Eigen tijd indelen

Als ondernemer ben je flexibeler om je eigen tijd in te delen. Dat is natuurlijk voor iedereen fijn, maar voor vrouwen net iets meer, om de simpele reden dat de opvoeding (nog te) vaak meer bij hen ligt. Door tijd zelf in te delen, biedt het voor deze vrouwen (en uiteraard mannen) meer ruimte om hogerop te komen. Onderneemster van het jaar 2016 Vivienne van Eijkelenborg bijvoorbeeld. Zij heeft het bedrijf Difrax van haar ouders overgenomen en het laten uitgroeien tot een internationale organisatie.

Vivienne van Eijkelenborg A69A0282- by Tetsuro Miyazaki - spreker - ondernemer - gastblog Vivienne van Eijkelenborg | Foto door: Tetsuro Miyazaki

Ondernemers op het podium?

Ondernemersverhalen vervelen nooit! Benieuwd naar inspirerende verhalen van ondernemers? Op allerlei verschillende manieren kunnen zij vertellen over hun ervaringen, cases, gemaakte fouten, inzichten en hoe je na te vallen weer opstaat. Dus kijk eens bij ons of één van de andere sprekersbureaus naar de ondernemende spreker die perfect past bij jouw event.

Beeld: Sprekershuys