Venues

Gooiland is koploper in verduurzamen van een monumentaal pand

De evenementenlocatie die vooruitkijkt. Nice!

Bewaar je inspiratie!

Log in of maak een account aan en bewaar jouw inspiratie op een Board.
Maak zoveel Boards als je wilt!

Maak een account

Vul de velden in en ga direct aan de slag met Boards!

Wachtwoord
Voornaam
Achternaam
Ik geef toestemming om mijn gegevens te gebruiken voor de Boards functionaliteiten op de event inspiration website.
×

Het onderwerp ‘duurzaamheid’ is misschien een containerbegrip, maar laten we eerlijk zijn; dat is het niet zonder reden, want willen we op een gezonde manier events kunnen blijven organiseren, dan is verduurzaming cruciaal.

Als ze dat ergens hebben begrepen is het wel bij Gooiland. Deze evenementenlocatie is een rijksmonument uit 1936. Het energieverbruik daar verlagen mag je gerust een uitdaging noemen. Gezien de resultaten was dat er eentje die het team met beide handen aangrijpt.

Duurzaam werken in een oud pand

Het moet gezegd; we vinden het een stoere stap om een pand van bijna een eeuw oud te upgraden tot een duurzame evenementenlocatie. De afgelopen tijd heeft Gooiland echter grote stappen gemaakt waardoor ze haarzelf koploper in monumentale verduurzaming kan noemen.

Een uitspraak die kracht wordt bijgezet door op de website precies aan te geven op welke vlakken er de laatste tijd veranderingen zijn doorgevoerd. Wat enorm verfrissend en transparant. We love it!

Duurzame locatie Gooiland Hilversum Photo's by: Jeancarlo Nunes dos Anjos
Duurzame locatie Gooiland Hilversum Photo's by: Jeancarlo Nunes dos Anjos
Duurzame locatie Gooiland Hilversum Photo's by: Jeancarlo Nunes dos Anjos
Duurzame locatie Gooiland Hilversum Photo's by: Jeancarlo Nunes dos Anjos
Duurzame locatie Gooiland Hilversum Photo's by: Jeancarlo Nunes dos Anjos

Verbeteringen op alle segmenten

Of het nou om de catering gaat, de wijze van afvalverzameling en recycling, het verbruik van elektra en water, de aanwezigheid van levende bomen en echte planten wanden in de locatie (en zelfs in sommige hotelkamers!) of de samenwerking met partners in de maatschappij… het staat hier allemaal benoemd.

Daarbij gaat het een stuk verder dan de inzet van biologische thee, gescheiden afval of het adviseren van gasten met het openbaar vervoer te komen. Wat te denken van het zero food waste-beleid, een nagenoeg geheel gasloze locatie, de meer dan 20.000 duurzame lampen of een plasticvrije F&B omgeving. Wow!

Toekomstperspectief

Bij Gooiland zijn ze nog niet klaar. In de aankomende jaren gaan ze alles op alles zetten om 100% gasloos te worden, wordt het dak voorzien van zonnepanelen, worden meerdere duurzame watertappunten geplaatst en streven ze ernaar om het monumentale glas te vervangen voor isolatieglas. Het mooie daarvan is; ze vragen actief de hulp uit de branche om ze hierin te helpen. Kijk, dat is nog eens ‘samen voor een betere toekomst’.

Met deze duurzame gedachten in het achterhoofd kan het niet anders dat Gooiland een stuk hoger op jouw voorkeurslocatie-lijstje komt te staan. En terecht, want naast alle voordelen qua bereikbaarheid, de zestien inspirerende ruimtes en energieke sfeer binnen het eventteam, heb je nu nog een reden om op locatiebezoek te gaan. Go Gooiland!

Beeld: Gooiland en Jeancarlo Nunes dos Anjos