Gastblog: 5x Feed your eyes – Lekker duurzaam

Vijf keer wat je moet zien, volgens Maurine

Bewaar je inspiratie!

Log in of maak een account aan en bewaar jouw inspiratie op een Board.
Maak zoveel Boards als je wilt!

Maak een account

Vul de velden in en ga direct aan de slag met Boards!

Wachtwoord
Voornaam
Achternaam
Ik geef toestemming om mijn gegevens te gebruiken voor de Boards functionaliteiten op de event inspiration website.
×
Feel the Peel - sinaasappelmachine

Wat is het toch heerlijk om verrast te worden met vernieuwende initiatieven. Daarom is het tijd voor vijf inspiratieshots! Iedere maandagochtend zorgen we bij De BorrelFabriek voor een frisse en fruitige start van de week. Om de beurt presenteren we een leuk, interessant of innoverend concept dat we tijdens het speuren naar inspiratie zijn tegengekomen. In deze blog delen we vijf van deze pareltjes met duurzaamheid in de hoofdrol.

Circulaire juicebar met cups van eigen sinaasappelschil

Feel the Peel is een circulaire juice bar die ‘on the spot’ verse sinaasappelsap voor je perst. Deze juicy vitaminebom wordt geserveerd in bioplastic cups. De cups rollen ter plekke uit de 3-D printer en zijn gemaakt van de schillen van de sinaasappels. Wat een verfrissend en gezond idee!

Feel the Peel GIF - sinaasappelschil beker

Eetbare rietjes

De rietjes van het Spaanse merk Sorbos zijn gemaakt van suiker en beschikbaar in verschillende smaken. Van aardbei tot chocolade en van limoen tot naturel. De rietjes blijven zo’n veertig minuten goed in je drankje, maar waarschijnlijk  heb je hem voor die tijd al opgegeten. Wij zijn fan!

Hummus met aardbei?

Kan jij hummus praktisch op elk moment van de dag eten? Dan is een hummus dessert wat voor jou! De romige textuur en consistentie van hummus doet sterk denken aan rauwe cookie dough. En dan is hummus – wanneer je ‘m zoet serveert – ideaal als dessert of zoet tussendoortje. Organiseer je een duurzaam event dan zijn gemarineerde aardbeitjes met een dip van 100% plant based chocolade hummus misschien een goed idee. In Amerika ligt zoete hummus al volop in de schappen van de supermarkt.

Mag ik een extra portie algen alstublieft?

Algen op het menu? Misschien moet je er niet aandenken maar wist je dat algen bomvol proteïne en andere nuttige voedingstoffen zitten? En dat niet alleen! Algen voeden zich met CO2 en zetten deze stikstof om in zuurstof. Hyunseok An, student aan de Rhode Island School of Design ontwikkelde ‘The Coral’. Een indrukwekkend, levend schilderij en algenboerderij in één. Met ‘The Coral’ als aankleding tijdens je event is er sprake van een win-win-win situatie!

Bier in papier

De Deense bierbrouwer Carlsberg heeft in samenwerking met Chemiebedrijf Avantium een prototype onthult van zijn ‘Green Fiber Bottle’. Het bedrijf werkt al sinds 2015 aan deze papieren bierfles. De flessen zijn nu nog gemaakt van duurzaam vervaardigde houtvezels met een plastic binnenlaagje dat de vloeistof op zijn plek houdt, maar als het aan de bierbrouwer ligt wordt deze ‘tussenvariant’ al snel vervangen door een 100% papieren fles. Wij houden deze ontwikkeling uiteraard voor je in de gaten.

Paper-Bottle-bier - Carlsberg