Wijze lessen van foodspecialist en spreker Steffi Haazen

Do’s en dont’s in eventcatering

Bewaar je inspiratie!

Log in of maak een account aan en bewaar jouw inspiratie op een Board.
Maak zoveel Boards als je wilt!

Maak een account

Vul de velden in en ga direct aan de slag met Boards!

Wachtwoord
Voornaam
Achternaam
Ik geef toestemming om mijn gegevens te gebruiken voor de Boards functionaliteiten op de event inspiration website.
×
event inspiration - steffi haazen - gespot - spreker - Auteursfoto

Superfoods, glutenvrij, vegan… Gezonde voeding is hot en mensen zijn er bewuster mee bezig dan ooit. En waarom zouden ze dat buiten de deur, bijvoorbeeld op een event, meteen loslaten? Verras je gasten met goed en gezond eten en laat je inspireren door Steffi’ Haazen’s handige tips en tricks.

Steffi is afgestudeerd als diëtist en deskundige op het gebied van voeding, dranken en allergenen. Dit is dé persoon om te boeken als je meer wilt weten over eventcatering.

LEES OOK: Een sprekende ambassadeur voor de digitale nomadenstam

event inspiration - steffi haazen - gespot - spreker - illustratie

Weg met de afterlunchdip

Inmiddels weten we dat voeding behoorlijk wat invloed heeft op hoe jij je voelt. Precies daarom is het zo interessant om hier tijdens events meer mee te doen. Wil je de bekende afterlunchdip vermijden? Kijk dan eens goed naar wat je je gasten voorschotelt. Een koffie- en theepauze tijdens een congresdag, met taart of koekjes erbij? Suiker betekent: een dip daarna. Biedt als alternatief bijvoorbeeld fruit aan, goed voor een langzamere vertering, of zoetigheid met volkoren granen. En serveer tijdens de borrel eens een origineel gemberbiertje, kombucha of feestelijke mocktail. Die cola en jus kennen we nu wel!

Verandering van spijs doet eten

Steffi zou er uren over door kunnen praten, en doet dat als spreker dan ook met verve. Er zijn tegenwoordig zoveel leuke en lekkere alternatieven, dat je daar als eventprofessional onmogelijk omheen kan. Gasten met een bepaalde allergie als pain in the ass zien, is bovendien echt verleden tijd. “Zet bijvoorbeeld leuke signing neer, met daarop de allergenen,” tipt Steffi. “Het is een kleine moeite om open en transparant te zijn.” Liefde zal altijd door de maag blijven gaan, ook op jouw event. En hoe leuk is het om daarmee te spelen en je bezoekers te verrassen! 

Beeld: Steffi Haazen