Mark van der Heijden: Een sprekende ambassadeur voor de digitale nomadenstam

Deze spreker zit niet stil

Bewaar je inspiratie!

Log in of maak een account aan en bewaar jouw inspiratie op een Board.
Maak zoveel Boards als je wilt!

Maak een account

Vul de velden in en ga direct aan de slag met Boards!

Wachtwoord
Voornaam
Achternaam
Ik geef toestemming om mijn gegevens te gebruiken voor de Boards functionaliteiten op de event inspiration website.
×

Vast en zeker. Dat klinkt positief, niet? Voor het plezier in je werk kan het echter echt killing zijn. Geloof me, ik spreek uit ervaring. Ooit doorbrak ik de sleur om de wereld rond te reizen in mijn bussie, met mijn meissie. Ik schroomde niet om mijn goedbetaalde reclamebaan, goed gemutste vriendenkring, goed uitgeruste droomappartement en goed ongeruste schoonouders achter mij te laten. En ik ontdekte hoe ik al reizende kon blijven werken, als tekstschrijvende éénpitter. Een digital nomad, heet ik in de volksmond. Zoek je een spreker met een meeslepend verhaal over het digitale nomadenbestaan? Wij van WC-eend adviseren Mark van der Heijden. Deze reclamejongen startte zijn wereldreis met hetzelfde sentiment als ik, maar ging als Backpacker Intern de hele wereld over en staat nu op de planken met een welbespraakt pleidooi voor reizend werken.

In tegenstelling tot ondergetekende verdiende Mark tijdens zijn wereldreis maar weinig en was hij zelfs twee keer blut. Als rugzakstagiair werkte hij weliswaar bij de groten der aarde, maar bood hij zijn diensten slechts tegen kost en inwoning aan. Hij beroept zich als reizende beroepsbeoefenaar op het door millennials breed gedragen verlangen om meer te beleven en minder te bezitten. Hé, waar hebben we dat eerder gehoord? 

LEES OOK: Buitengewone belevenissen ontwerpen met een cape aan

event inspiration - gespot - Mark van der Heijden - by Leyghphoto 2

Wat een trip!

Toen Mark zijn baan opzegde en een facebook-post eruit knalde waarin hij zich als Backpacker Intern aanbood, had hij niet durven bevroeden dat zijn oproep zou uitmonden in een mediahype met aandacht van internationale reclamebladen - en met 750 aanbiedingen van gerenommeerde reclamebureaus van over de hele wereld, waarvan hij er zo’n 30 kon aannemen. Daarnaast werkte hij voor Red Bull in Oostenrijk, Amnesty in Thailand, een hondenasiel in San Francisco, ex-drugsdealers in de Braziliaanse favela’s en zelfs voor een ijsbrekende expeditie in Antartica. Daarna heb je natuurlijk wel het een en ander te vertellen. Mark heeft dan ook zijn verhaal gedaan bij de Verenigde Naties in New York, SXSW, TEDx, het Cannes Lions Festival en tientallen andere evenementen. Ook jouw evenement kan hier tussen staan!

event inspiration - gespot - Mark van der Heijden - by Leyghphoto 4

Een sprekend voorbeeld

Okee, dat klinkt wel als enige sprekerservaring. Wat kan je dan zoal van Mark als spreker verwachten? Een inspirerend verhaal over Life Hacking, of in gewoon Nederlands: het naar je eigen hand zetten van je leven. Over het overwinnen van je angsten en het nastreven van een droomloopbaan die zich ‘on the road’ ontvouwt. Over hoe je soms ook muggenplagen, eenzaamheid en geldstress moet overwinnen, maar er een onvergetelijk avontuur voor terugkrijgt. En Mark laat het niet bij woorden. Hij heeft Wanderbrief opgericht, een platform waarop digital nomads en opdrachtgevers elkaar kunnen treffen. De bedoeling was eerst dat creatieven zich gratis zouden aanbieden tegen (reis)kost en inwoning, nu is het voor betaalde opdrachten die honderd procent locatie onafhankelijk zijn. Dat laatste klinkt toch iets meer als mijn straatje. Misschien moest ik maar eens lid worden 😉

Beeld: The Next Speaker | Leyghphoto