The Symphony of Fire is een knalfeest voor alle zintuigen

Laat dit helse orkest in godsnaam uitrukken!

Bewaar je inspiratie!

Log in of maak een account aan en bewaar jouw inspiratie op een Board.
Maak zoveel Boards als je wilt!

Maak een account

Vul de velden in en ga direct aan de slag met Boards!

Wachtwoord
Voornaam
Achternaam
Ik geef toestemming om mijn gegevens te gebruiken voor de Boards functionaliteiten op de event inspiration website.
×
HEADER FOTO - The Symphony of Fire - gespot - muziek - installatie - vuur - bliksem - melodie - kunst

Toen ik nog freelance reclamemaker was, pitchte ik een reizend DJ-podium bij een groot Nederlands biermerk. Waar de meeste podia hun energie halen uit verbrandingsmotoren, moest onze ‘Wirestarter’ rijden en draaien op 100% hernieuwbare energie. Hoe laten we het publiek beleven dat zowel het transport als de show draait op de batterijen van onze elektrische vrachtwagen? Door er een enorme Tesla-spoel op te zetten die meezingt met de muziek van de DJ, dachten we zo! Dus gingen we op zoek naar een knutselaar die zo’n muzikaal bliksemapparaat kon maken. We kwamen uit bij twee superaardige heren uit het oosten van het land, Peter en Uwe. Hoewel ons DJ-podium nooit van de grond is gekomen, is het niveau van hun show Symphony of Fire inmiddels gestegen tot een hoogte die in ons lage kikkerlandje zijn gelijke niet kent: Bliksem, vuur, explosies, en dat allemaal strak in de maat. BAM!

Doordat hun zelfgeknutselde instrumenten aangestuurd kunnen worden met MIDI, klopt het allemaal ook nog eens qua toonhoogte. Al dat visuele geweld maakt dus ook een heuse melodie. Zo combineren de heren chemie, elektronica en muziek in een spetterende show waarvan zelfs de meest doorgewinterde techneuten en de meest verwende festivalgangers versteld staan.

Gogbot_Vulcan - publiek - The Symphony of Fire - gespot - muziek - installatie - vuur - bliksem - melodie - kunst

Knallen met karakter(s)

Ook Def P, Lenovo, Zwarte Cross, the Dutch Design Week en Burning Man Nederland stonden al versteld van de show, want zij kozen ervoor om met Symphony of Fire samen te werken. Wat die show echt uniek maakt, is dat ze al hun eigen instrumenten ontwerpen en zelfs karakters geven. Zo luistert de magische plasmabollenring Ezzmeralda naar de bijnaam “Grote Bliksem” en is zij vanwege haar hoge bereik en fantastische uiterlijk bestempeld tot leadzangeres van het orkest. Er is altijd al een speciaal plekje in mijn hart voor de kundige nerds die hun zelfgecreëerde objecten als vrouwen behandelen. Hopelijk is er ook een plekje in jouw programma om deze magische vuursymfonie neer te zetten. Je zult geen spijt krijgen van Symphony of Fire. De buren waarschijnlijk wel!

reuring foto The Symphony of Fire - gespot - muziek - installatie - vuur - bliksem - melodie - kunst kopie

Beeld: Fleur Beerthuis, Petra den Tenter en The Symphony of Fire