Werkspoorkathedraal: prachtplek met een sterk staaltje historie

Onder de rook van Utrecht ademt de Werkspoorkathedraal geschiedenis

Bewaar je inspiratie!

Log in of maak een account aan en bewaar jouw inspiratie op een Board.
Maak zoveel Boards als je wilt!

Maak een account

Vul de velden in en ga direct aan de slag met Boards!

Wachtwoord
Voornaam
Achternaam
Ik geef toestemming om mijn gegevens te gebruiken voor de Boards functionaliteiten op de event inspiration website.
×
Personeelsfeest-met-optredenfotograaf-Floris-Heuer

Ontwerpers van langwerpige flyers en skyscraperbanners hebben vast moeite met de lange naam. En wat betekent Werkspoorkathedraal nou precies? Ga je er werken, treinen of bidden? Niks van dit alles, maar als je iets wil organiseren, dan ben je hier aan het goede adres. In deze prijswinnende prachtlocatie werden vroeger de treinen en bruggen van het bedrijf Werkspoor gemonteerd, vandaar die naam. Die industriële historie zie je terug in zo’n beetje elke hoek van de enorme montagehal, waar zelfs de de oude elektrakasten zijn hergebruikt om vernieuwde stroomaansluitingen in te plaatsen. Overigens heb je van de rails als organisator geen last meer, want er ligt een nieuwe betonnen vloer, met daaronder vloerverwarming. Het daglicht valt er zo mooi binnen dat je wel begrijpt waarom die de kathedraal als bijnaam heeft gekregen. Goeie hemel!

Anders dan in de zwaarmoedigheid van een echte kathedraal is er in deze lichte zee van ruimte werkelijk van alles mogelijk. Vandaar ook dat de pioniers van The Ocean Cleanup deze locatie kozen om hun baanbrekende opruimactie aan te kondigen. Maar ook grotere partijen als de ING, KPN en de Politie weten de Werkspoorkathedraal te vinden. 

LEES OOK: Het fort waar jouw event een succes wordt

werkspootkathedraal - locatie - event Photography by: Maurice Vinken / www.kleurstof.eu

Heerlijk duurt het langst

De centraal gelegen locatie leent zich heel goed als moderne industriële locatie voor beurzen, want er is buiten genoeg parkeerruimte en binnen wel 6.000 vierkante meter om vrij in te delen. Op acht meter daarboven kun je hun beweegbare kranen laten zweven waar je bijvoorbeeld objecten in kunt hangen. Bij lekker weer is het mogelijk om gebruik te maken van 400 vierkante meter aan buitenterrein. Naast de imposante hal bevinden zich trouwens nog twee af te huren locaties. In de wit betegelde wasruimte, waar de arbeiders vroeger hun werkkloffie aan- en uittrokken, is plaats voor 140 gasten in theateropstelling of een feest tot 750 personen, als je de gangen erbij trekt. Ook is er een productieruimte die kan dienen als extra breakout ruimte of als keuken voor de cateraar. In het pand zijn ook een aantal studio’s gevestigd, en een café. Deze veelzijdige locatie is sinds 2016 open en zij streven erna om zich continu te blijven ontwikkelen. Alles wijst erop dat deze heerlijke eventlocatie er langer zal zitten dan de Werkspoor. Want die heeft de montagehal uiteindelijk nog geen twintig jaar in gebruik gehad!

Photo by: www.florisheuer.com
locatie - Overview Werkspoorkathedraal (fotograaf Jelle Akkerman) Fotocredits: Jelle Akkerman
Buitengevel-Werkspoorkathedraal-fotograaf-Floris-Heuer Photo by: www.florisheuer.com

Beeldheader: Photo by: www.florisheuer.com

Ga jij binnenkort op locatiebezoek? We hebben hier een handige checklist voor je.