Mainstage, het hoofdpodium van Brabant

Feestje bouwen? Dè ken!

Bewaar je inspiratie!

Log in of maak een account aan en bewaar jouw inspiratie op een Board.
Maak zoveel Boards als je wilt!

Maak een account

Vul de velden in en ga direct aan de slag met Boards!

Wachtwoord
Voornaam
Achternaam
Ik geef toestemming om mijn gegevens te gebruiken voor de Boards functionaliteiten op de event inspiration website.
×
podium stage locatie Mainstage visual 3

Kom je uit het Zuiden, dan moet je voor een grote show meestal de rivieren over, naar zalen als AFAS Live, Ziggo Dome of Gelredome. En dan kom je erna niet zo makkelijk thuis. Of je moet bij de laatste nummers de benen nemen, zodat je de laatste trein zuidwaarts kan halen. De komst van een nieuwe entertainmenthal in Den Bosch moet daar verandering in brengen. “Het Zuiden verdient een podium” luidt de slogan. Dat is duidelijke taal! En ook de gekozen naam geeft aan dat het menens is: Mainstage. Dit wordt het grootste podium van Brabant, op een van Nederlands grootste evenementenlocaties, de Brabanthallen. Keigezellig!

Met een maximale capaciteit van 6000 staanplaatsen laat Mainstage, dat in de Brabanthallen huist, concertzalen als Klokgebouw in Eindhoven (max 4500 staanplaatsen) en 013 in Tilburg (max 3000 staanplaatsen) achter zich. En dan ligt het ook nog eens gunstig, met 4000 parkeerplaatsen en snelle toegang vanaf de A59 en de A2.

LEES OOK: It giet oan in ’t Leeuwardense Post-Paza Hotel

podium stage locatie Mainstage visual 4

Black box

Mainstage gaat huizen in de omgebouwde Peelhal. Die wordt op het moment van schrijven volgehangen met de nieuwste audiovisuele apparatuur om grootschalige live entertainment neer te kunnen zetten en snel van show te kunnen wisselen. Door faciliteiten trapsgewijs te openen en te sluiten, kan de zaal snel groter of kleiner worden gemaakt. Verder is het een typische zwarte doos, wat de eventproducent eerder ervaart als een wit doek, omdat er alles in mogelijk is. Je rijdt het er gewoon in, zet het neer en bouwt het op. En een feestje bouwen, da’s in Brabant natuurlijk geen probleem. “Je moet alleen zelf de slingers ophangen”, zeggen ze in hun filmpje. Wij hebben zo het vermoeden dat die gastvrije Brabanders je daar wel een handje bij gaan helpen! 

podium stage locatie Mainstage visual 1

Beeld: Mainstage

Ga jij binnenkort op locatiebezoek? We hebben hier een handige checklist voor je.