Gastblog: It giet oan in 't Leeuwardense Post-Plaza Hotel

Een onontdekte Nederlandse parel voor city trip en overnachting?

Bewaar je inspiratie!

Log in of maak een account aan en bewaar jouw inspiratie op een Board.
Maak zoveel Boards als je wilt!

Maak een account

Vul de velden in en ga direct aan de slag met Boards!

Wachtwoord
Voornaam
Achternaam
Ik geef toestemming om mijn gegevens te gebruiken voor de Boards functionaliteiten op de event inspiration website.
×

Wist je dat.. Friesland een droom had? Een droom dat zij hoofdstad van niet alleen Friesland, maar van héél Europa zou worden? Die droom werd werkelijkheid. 

Leeuwarden-Fryslân 2018 pakte het Culturele Hoofdstad jaar aan om haar kop boven het maaiveld uit te steken. Om als provincie, land en Europa een ontwikkeling door te maken om van een mienskip naar een iepen mienskip te gaan. Mienskip? Mienskip staat voor ‘gemeenschap’. En iepen staat voor ‘open’.

Een jaar lang stond Leeuwarden volledig in het teken van cultuur. Ik wilde het zelf beleven. In de stad waar mijn opa en oma zijn opgegroeid en waar mijn roots liggen. Ik werd door Post-Plaza Hotel & Grand Café uitgedaagd om als ‘kritische eventmanager’ te ervaren wat ik van de stad en met name hun locatie vond. Challenge accepted!

Details maken het verschil

Persoonlijk ben ik erg van de details. Details die een beleving uniek en onvergetelijk maken. Een beleving met een sterk verhaal. En daar raakt Post Plaza je op de juiste plek. Het voormalige Postkantoor van Leeuwarden heeft in 2015 een nieuw leven gekregen als grootstedelijk Grand Café met 42 hotelkamers. Dat dit een Postkantoor is geweest zie en beleef je terug tot in de kleinste details. Door middel van een glazen doorgang is het Postkantoor verbonden met het Bankgebouw met nog 40 hotelkamers, totaal 82 hotelkamers midden in de stad.

venue - event inspiration - PostPlaza - Dag 2-097

Een warm welkom

De passie en gastvrijheid van de medewerkers is bijzonder. De energie en het enthousiasme spat ervan af. Bij aankomst op de kamer lag er een welkomstpakket klaar. Dit bestond onder andere uit een zakje verse koffiebonen, die gebrand worden in hun eigen koffiebranderij, gelegen op de 1e verdieping van het hotel. Ook lag er een kaartje klaar, voorzien van postzegel. Hoe leuk, ik kon opa en oma dus ook blij maken met een handgeschreven kaartje uit Leeuwarden.

Venue - event inspiration - PostPlaza dag 4-110

Ook zakelijk een succes

Het Grand Café is een lust voor het oog voor mij als interieurliefhebber. Je kijkt je ogen uit. Naast de hotelkamers en het Grand Café biedt Post-Plaza ook diverse zakelijke mogelijkheden. Zo heeft het hotel diverse vergaderzalen, waarbij vooral de plugzaal heel bijzonder is. Het voelt alsof je in een oude bibliotheek staat. Met een maximale capaciteit van 120 personen ideaal voor middelgrote gezelschappen.

venue - event inspiration - PostPlaza - Dag 1-016
venue - event inspiration - PostPlaza - 24 april (42 van 117)

Van de daken brullen hoe tof Leeuwarden is

Na de rondleiding in het hotel deden we natuurlijk ook een rondje stad. De stad kent vele leuke boetiekjes, winkeltjes en hippe horecazaken, waaronder wijn- en koffiebars. Maar er is ook veel street art te vinden en natuurlijk zijn er diverse musea en bezienswaardigheden.

’s Avonds dineerde we in de Blokhuispoort, de oude gevangenis van Leeuwarden, die sinds 1499 bestaat. Hier kan je heerlijk eten bij het eetlokaal Proefverlof. Dit restaurant ligt overigens op nog geen 500 meter van Post-Plaza.

Post-Plaza maar zeker ook de stad Leeuwarden leent zich daardoor niet alleen goed voor een leuke privé-uitje, maar ook voor zakelijke doeleinden. Denk aan verschillende activiteiten (check hier en hier), zoals sloepvaren door de grachten van Leeuwarden, een bezoekje aan de Waddeneilanden, een koffieworkshop bij de branderij van Post-Plaza, zeilen op een Frysk Skûtsje (skûtsjesilen) of wadlopen in Holwert of Moddergat (lekker dichtbij).

Dus maak ‘de oversteek’ naar ’t Noorden… het is het absoluut waard!

venue - event inspiration - PostPlaza Deel 1 - 20 oktober 2016-6

Ps. Ben jij Eventmanager? En wil jij ook wel eens een ‘nachtje proefslapen in het Post Plaza Hotel’ ervaren om te kijken of mijn conclusies juist zijn? Neem dan contact op met Nynke Nicolai nynkenicolai@post-plaza.nl.

Beeld: Post Plaza

Ga jij binnenkort op locatiebezoek? We hebben hier een handige checklist voor je.