Explosief spektakel van wereldberoemd Fuerza Bruta is lust voor het oog (en oor)

Een must-see voor elke liefhebber van live!

Bewaar je inspiratie!

Log in of maak een account aan en bewaar jouw inspiratie op een Board.
Maak zoveel Boards als je wilt!

Maak een account

Vul de velden in en ga direct aan de slag met Boards!

Wachtwoord
Voornaam
Achternaam
Ik geef toestemming om mijn gegevens te gebruiken voor de Boards functionaliteiten op de event inspiration website.
×
HEADER FuerzaBruta_Leeuwarden 8 Credit Henri Vos

Alle ogen waren in 2018 op Leeuwarden gericht. Niet voor niets, want als Culturele Hoofdstad van Europa heb je wat te bieden. Maar dan wordt het 2019… weg titel, weg aandacht. Dat mocht niet gebeuren dachten twee betrokken cultuurliefhebbers, en zij richtten Brave New World Producties op met het doel om de culturele aspiraties ook in de komende jaren hoog te houden. Met succes, want met het binnenhalen van het grensverleggende Argentijnse gezelschap Fuerza Bruta, zet de stichting zich meteen stevig op de kaart!

De multidisciplinaire theatershow neemt je mee in een wervelende wereld waar het onverwachte domineert. Een 360 graden ervaring vol nieuwe perspectieven, opwindende muziek (oordopjes niet voor niets inbegrepen), bewegende podia en vooral visuele verrassingen. Een hele dikke wauw, die na wereldsteden als New York, Londen, Berlijn, Moskou, Peking en Tokyo nu tot en met 19 december 2019 in ‘ons aller Leeuwarden’ te zien is. Ja echt!

FuerzaBruta_Leeuwarden 6 Credit Henri Vos
FuerzaBruta_Leeuwarden 7 Credit Henri Vos
FuerzaBruta_Leeuwarden 14 Credit Henri Vos
FuerzaBruta_Leeuwarden 1 Credit Henri Vos

Een show vol overweldigende expressie

De trailer van de show Look Up geeft precies weer wat je kunt verwachten. Geen verrassingen meer zou je denken. Tsss, dan moet je het eens live beleven. Wat een spektakel! Met maximaal 1.000 personen per show sta je letterlijk in het midden van de speelruimte! Theater, muziek, dans en acrobatiek wisselen elkaar af. Van klein en kunstzinnig tot groots en meeslepend. Expressief artistiek geweld voor de volle 70 minuten. Je weet niet waar je kijken moet. Links, rechts en vooral Look Up! Soms ben je toeschouwer, maar nog veel vaker ben je onderdeel van de show. Waanzinnig gaaf!

Leer denken als Leeuwarders

Alles is onwerkelijk aan deze show. De ligging verwacht je niet (sorry, Friezen onder jullie) en ook de locatie is allesbehalve logisch, want wie organiseert nou iets in en rondom de werkende staalfabriek Mannen van Staal. Het pand binnenlopend, bevind je je tussen de (afgeschermde) machines en loop je langs enkele kunstwerken en muziekoptredens van lokale artiesten door naar de speciaal geplaatste tent voor de show. Inderdaad, in alle facetten is gekeken om een koppeling te maken met jonge of nieuwe makers uit de regio. Zo wordt een zo breed mogelijk publiek bereikt. Iets wat je ook ervaart onder het aanwezige personeel, wat echt een dwarsdoorsnede is van de Friese hoofdstad.

BIJ FESTIVALTERREIN ALINEA - FuerzaBruta_Leeuwarden Vlaplif kunstwerk Credit Henri Vos
BIJ FESTIVALTERREIN ALINEA - FuerzaBruta_Leeuwarden Vlaplif kunstwerk Credit Henri Vos

Conceptuele doorvertaling

In de hal zijn uiteraard basisvoorzieningen, zoals garderobe, toiletten en voldoende barren & food corners aanwezig. Toch voelt het op dit ‘zelfbenoemde festivalterrein’ niet helemaal af. Misschien is het omdat het de eerste editie is. Of mogelijk omdat het eens niet die commerciële inslag heeft, zoals we vaak elders in het land ervaren. Hoe dan ook, we vergeven het de organisatie en gooien het erop dat de show van Fuerza Bruta zo overweldigend is, dat die wereld niet is door te trekken naar de andere domeinen. Jammer, en wellicht een mooie uitdaging voor de volgende internationale productie die de stichting in 2020 naar Friesland gaat halen. Dan zijn we zeker weer van de partij, want wat zijn we geïnspireerd geraakt!

Je zit er (voor de Randstadters onder ons) een tijdje voor in de auto, maar geloof ons; dat is het meer dan waard! Fuerza Bruta zorgt voor blijvende herinneringen en genoeg gespreksstof op de terugweg. Of regel een hotel (zoals Post-Plaza waar gastblogger Britt over schreef) en maak het nachtleven in Leeuwarden onveilig… we know we did!

Beeld: Henri Vos