FLASHBACK FRIDAY | Een uniek decor met Kevin the container entertainer

Een zeecontainer die in een robot verandert. Ja echt!

Bewaar je inspiratie!

Log in of maak een account aan en bewaar jouw inspiratie op een Board.
Maak zoveel Boards als je wilt!

Maak een account

Vul de velden in en ga direct aan de slag met Boards!

Wachtwoord
Voornaam
Achternaam
Ik geef toestemming om mijn gegevens te gebruiken voor de Boards functionaliteiten op de event inspiration website.
×
Kevin the container entertainer- beeld Photo-Company.nl

FLASHBACK FRIDAY: In de afgelopen jaren hebben we zoveel toffe inspiratie gedeeld. Dat verdient het gewoon om opnieuw in de spotlights te staan. Let’s go (flash)back to: Kevin the container entertainer (eerste publicatie 4 april 2019).

Tijdens het speuren naar onbekend entertainment en stage design komen we af en toe terecht bij echte pareltjes. Items die super goed inzetbaar zijn op events vanwege hun unieke karakter. ‘Kevin (the container entertainer)’ van Atelier RD is er zo eentje.

Bouwer Mike Wessling moet een enorm creatief kunstenaar zijn, want wat een magistraal stukje laswerk en vooral bruut ontwerp.

Als de werkelijkheid de gedachte letterlijk ontstijgt

Kevin is een drie meter hoge container die zich als een ware Transformer hydraulisch transformeert tot een negen meter hoge robot. Eenmaal met zijn armen in de lucht schiet hij vijf meter hoge vlammen uit zijn handen.

Het is geweldig om deze container als verrassing neer te zetten op een industriële eventlocatie, tijdens een (bedrijfs)festival of op een feest met Mad Max-concept, midden tussen andere zeecontainers die dienst doen als barren of foodpoints. Laat de slotartiest vanuit de zeecontainer opkomen, plaats een DJ-booth voor een uniek podiumplaatje of gebruik het voor de opkomst van een motivational speaker als ludieke metafoor om ‘out of the box’ te denken bij een inhoudelijk event.

Atelier RD heeft naast deze Kevin nog veel meer bijzondere creaties gemaakt. Van een oude Volkswagen Kever met ingebouwde barbecue (en vlammenwerpers) tot metalen drakenkoppen (oja, met vlammenwerpers) en… een twaalf meter hoge vlammenwerper (met… nou ja, het punt is gemaakt toch?!).

Beeld: Photo-Company.nl