Een sociale sorteershow? We like!

In dit experiment speelt je smartphone een slimme hoofdrol

Bewaar je inspiratie!

Log in of maak een account aan en bewaar jouw inspiratie op een Board.
Maak zoveel Boards als je wilt!

Maak een account

Vul de velden in en ga direct aan de slag met Boards!

Wachtwoord
Voornaam
Achternaam
Ik geef toestemming om mijn gegevens te gebruiken voor de Boards functionaliteiten op de event inspiration website.
×
The Social Sorting Experiment is een nieuwe theatershow waarin de gasten elkaar beoordelen met hun smartphones.

Big data is a big deal. We weten inmiddels wel dat de businessmodellen van bedrijven als Facebook en Google drijven op het driftig verzamelen van jouw gegevens. Maar weet je eigenlijk wel hoeveel ze over je weten? Experts claimen dat ze meer over je weten dan je zelf over jezelf weet. En dat ze met die gedetailleerde persoonsgegevens en hun slimme algoritmes jouw keuzes voor producten, politici en partners kunnen beïnvloeden. Hoogste tijd om de controle terug te pakken. Wees de ongeneeslijk zieke verzamelwoede van deze gigantische databeesten uit de Siliconenvallei te slim af door jezelf zo goed te kennen dat je niet langer gemanipuleerd kan worden. Dat is de insteek van The Social Sorting Experiment, de nieuwe show van The Smartphone Orchestra.

Even voor jouw beeldvorming: The Smartphone Orchestra maakt theatershows met het publiek en hun smartphones in de hoofdrol. Dat is weer eens wat anders dan de performers die de telefoon tijdens optredens juist helemaal in de ban doen!

LEES OOK: Even helemaal weg van je scherm!

The Social Sorting Experiment - best handshake kopie
the social sorting experiment credit nichonglerum - event inspiration
the grid The Social Sorting Experiment

De tryout van hun experiment, uitgeprobeerd

Oké, denk je nu misschien, een show waar iedereen meer over zichzelf leert door op zijn eigen telefoon te kijken, dat klinkt als een individualistische aangelegenheid. Maar tijdens de tryout op DEPT Festival bleek juist te draaien om fysieke interactie tussen de gasten. Na elkaar aan te kijken en handen te schudden, werd je telkens gevraagd de ander te beoordelen. Zo ontstonden de ranglijsten waar dit sociale sorteerexperiment naar vernoemd is. Spelenderwijs leer je hoe anderen je zien. En je leert ook hoe jij anders wordt gezien, als je dataspoor en het sorteermechanisme verandert. De show is nog in ontwikkeling, maar zal ook op zakelijke events hoge ogen gooien. Voor wie niet zo lang kan wachten, of voor wie zijn rating aan zijn reet kan roesten, ze hebben ook nog andere interactieve shows in de aanbieding die wel al helemaal af zijn. Van orkeststukken tot choreografieën, altijd staat de smartphone van het publiek centraal. Niet vergeten op te laden, hè 😉 

Beeld: Nichon Glerum