5x digitaal connecten met collega’s (of relaties)

LiveWall likes live

Bewaar je inspiratie!

Log in of maak een account aan en bewaar jouw inspiratie op een Board.
Maak zoveel Boards als je wilt!

Maak een account

Vul de velden in en ga direct aan de slag met Boards!

Wachtwoord
Voornaam
Achternaam
Ik geef toestemming om mijn gegevens te gebruiken voor de Boards functionaliteiten op de event inspiration website.
×

We zitten met zijn allen thuis. Geen stand-ups op maandagochtend, geen geroddel tijdens de lunch en geen gezellige vrijmibo’s. Hoe goed onze werkplek er thuis ook uitziet, we missen onze collega’s! Gelukkig speelt LiveWall Group slim in op de huidige situatie.

We delen vijf van hun net gelanceerde initiatieven die het thuiswerken net wat leuker en effectiever maken. En stellen onszelf meteen de vraag hoe we deze vormen van communicatie ook anders kunnen inzetten.

Lunch - samen - online event - collega

1. Lunch-eten en willekeurig lunch-daten

Mis jij die gezellige gesprekken aan de lunchtafel over de kinderen van jouw collega, die knappe receptioniste of de nieuwste ontwikkelingen op het werk? Vanaf nu niet meer! Niets is leuker dan aan een willekeurige collega gekoppeld te worden tijdens het lunchen. Ga naar een speciale URL en druk op de knop ‘Ik wil lunchen!’ en je wordt gekoppeld aan de eerstvolgende collega die op de knop drukt. Voor de 30+-ers onder ons; zie het als de Chatroulette die je wèl zonder problemen op kantoor kunt bekijken. Laat je verrassen!

In het verlengde hiervan zien wij mogelijkheden voor nieuwe collega’s om binnen een onboarding programma kennis te maken met collega’s van verschillende afdelingen. Of om at random met collega’s na te praten over een net plaatsgevonden strategiemeeting.

Q&A - schaduw - online event - collega

2. De anonieme Q&A livestream

Het zijn gekke en daarmee onzekere tijden. Er leven ongetwijfeld veel vragen onder de oppervlakte; wordt mijn vakantiegeld nog uitgekeerd? Levert het MT salaris in? Overleven we deze crisis wel? Vragen die niet zomaar in een videocall gedeeld worden door collega’s, uit angst voor represailles. Tadaaa, de oplossing is nabij.

Met deze Q&A Livestream kun je anoniem vragen insturen en vragen van anderen up- & downvoten, zodat de vragen met het grootste draagvlak als eerste boven komen. Dan ben je pas echt transparant als organisatie!

Bingo - getallen - teambuilding - online event - games - connecten - virtual event

3. Bingoooooo

Dit is Bingo 2.0. Geen gedoe met per post verstuurde of uit te printen bingokaarten. Gasten loggen in met een selfie en krijgen een unieke kaart op zijn of haar telefoon te zien. Ga naar een speciale website in de look & feel van jouw bedrijf (of gewoon naar de livestream op YouTube, waarom niet). Zodra de presentator, in glitterjas, in beeld is, kan de bingoshow beginnen. Bel in als je een bingo hebt en stuur foto’s door, zodat iedereen kan zien hoe jij de bingo thuis beleeft. Inclusief grote bingomachine, potentiële valse bingo’s en echte prijzen!

Bordspellen - dobbelsteen - online game - teambuilding - games - connecten - online event - virtual event

4. Haal die spelletjes maar uit de digikast

Tijd voor een digitale spelletjesavond. Geef je op voor een potje Risk, Mens-erger-je-niet, Ganzenbord of … kom in een videocall-omgeving samen met collega’s om even te ontspannen met een avondje ouderwets bordspelletje. Moet je alleen wel zélf voor de borrelnootjes en biertjes zorgen.

5. Pubquiz met Livestream

We schreven in dit artikel al over de pubquiz die spontaan ontstond, maar inmiddels tot professionele hoogte is geüpgraded. We hebben dit het afgelopen weekend zelf ervaren en neem van ons aan; zowel de vragen als de hosts zijn van hoog niveau. Via de mobiele pagina kun je direct antwoorden op de vragen van de quizmaster. Uiteraard inclusief een klantronde met klantspecifieke vragen, het inbellen van de directeur en met unieke interactieve belevingen zoals heatmaps, selfielogins en een contentwall om foto’s op te delen! Het is echt een tv-waardige uitzending… en beleving!

Zo’n pubquiz kan wat ons betreft ook in een meer zakelijkere vorm worden gegoten en als einde (of frisse onderbreking) tijdens een online seminar plaatsvinden. Een goed moment om collega’s of relaties energiek te krijgen. En je kunt meteen checken of de inhoud is bijgebleven.

6. …

We worden blij van deze ideeën van LiveWall Group. Het smaakt zelfs naar meer. Ongetwijfeld broeden ze daar in  Tilburg al op nummer zes en verder… Maar we zijn ook benieuwd welke initiatieven er nog meer te vinden zijn. En vooral waar jij als organisatie, werkgever of werknemer behoefte aan hebt. Want offline en online ‘live gaan’ zijn twee totaal verschillende dingen en vragen om een andere aanpak.

Kom maar op; we inventariseren alles en schrijven erover, zodat jij beter kunt connecten!

Beeld: Livewall