Sprekers Thomas Rau & Sabine Oberhuber slaan de circulaire spijker op zijn kop

Keynotes die verrassen, verbazen, verleiden en overtuigen!

Bewaar je inspiratie!

Log in of maak een account aan en bewaar jouw inspiratie op een Board.
Maak zoveel Boards als je wilt!

Maak een account

Vul de velden in en ga direct aan de slag met Boards!

Wachtwoord
Voornaam
Achternaam
Ik geef toestemming om mijn gegevens te gebruiken voor de Boards functionaliteiten op de event inspiration website.
×
Thomas Rau spreker op het gebied van circulariteit

Dat circulariteit geen zwaar, maar wel een zwaar vermakelijk onderwerp kan zijn, laat Thomas Rau zien. Zijn presentatie tijdens de Grand Speakers Business and Knowledge Club – een samenwerking van de Speakers Academy en hotel Huis ter Duin – gooit hoge ogen bij het publiek. Met humor, passie en een aanstekelijke bevlogenheid neemt hij het publiek mee in de kansen en valkuilen van circulariteit en duurzaamheid. En niet geheel onbelangrijk; hij is een van de weinige sprekers die het verschil tussen deze twee trendbegrippen haarfijn kan uitleggen!

Hij, en zijn vrouw Sabine Oberhuber, sprekers met verstand van circulaire vooruitgang en/in business. Van diverse ministeries tot TEDx: hun verhaal over circulariteit is een must have voor organisaties en bedrijven die deze pijler hoog in hun strategie of verdienmodel hebben. We spreken Sabine over hun stijl, samenwerking en strategie!

Geleidelijke ontwikkeling

De enorme kennis en expertise die ze beiden ten tonele brengen, is niet over één nacht ijs gegaan. “Wat we nu kunnen presenteren is werk van 10 jaar ervaring op het gebied van de circulaire economie. Daarbij komt 25 jaar ervaring die Thomas heeft op het gebied van duurzaamheid. We zijn pioniers op beide gebieden, continu grenzen verleggen is wat ons drijft”. Verliefd worden op een detail is één ding, maar wat doet dat met het grote plaatje? “Thomas kijkt echt naar wat een ontwikkeling doet met de maatschappij, een bevlogen verhaal. Ik betoog en vertel meer met onderliggende economische feiten, met oog voor de gevolgen en mogelijkheden voor het bedrijfsleven. Daarin onderscheiden we ons echt van elkaar.”

De visionair en de econoom

De krachten en ervaring zie je bij beide sprekers vooral terug in mate waarin ze deze complexe materie kunnen uitleggen en overbrengen. Het verschil tussen duurzaamheid en circulariteit komt nadrukkelijk naar voren, iets waarmee zij zich echt onderscheiden van andere sprekers in dit ‘veld’. Maar ook de toepassing en het overbrengen ervan. “Thomas heeft de natuurlijke gave om zijn verhaal met creativiteit, verrassende invalshoeken en humor overtuigend te presenteren. Tegelijk staaft hij zijn verhaal met concrete projecten, die hij zelf heeft bedacht en uitgevoerd. Echt spreken vanuit een visie, dat maakt het zo krachtig. Ik haal mijn munitie daarnaast uit de feiten en cijfers, waar ik met mijn economische achtergrond meer aanleg voor heb. Uiteindelijk blijft het niet alleen bij feiten, visie en ideeën, we laten ook zien dat het kan. Als je maar anders durft te denken!”

Spreker en econoom Sabine Oberhuber tijdens TedX

Samen en apart

Toch spreken de twee zelden samen, niet alleen omdat ze verschillende stijlen hebben. “Het is veelal een logistiek dingetje. Het spreken op evenementen en voor bedrijven draait naast onze bedrijven: RAU architecten, Turntoo en Madaster. We verdelen de opdrachten, enerzijds op basis van wat bij ons en een bedrijf past, maar ook zeker op basis van twee toch al volle agenda’s. Bij de voorbereiding helpen we elkaar als het even kan wel, dat maakt een presentatie juist sterk!”

Nieuwsgierig naar de filosofie en visie die ze delen? Lees hier meer over Thomas en Sabine.

Beeld: Thomas Rau CFO Day, Sabine Oberhuber TedX Eindhoven