Cyriel Kortleven levert in 99 minuten 21,5 tips over ‘no more boring webinars’

Inclusief geld terug garantie… niet dat dat nodig is!

Bewaar je inspiratie!

Log in of maak een account aan en bewaar jouw inspiratie op een Board.
Maak zoveel Boards als je wilt!

Maak een account

Vul de velden in en ga direct aan de slag met Boards!

Wachtwoord
Voornaam
Achternaam
Ik geef toestemming om mijn gegevens te gebruiken voor de Boards functionaliteiten op de event inspiration website.
×
Lamp met 6 rondjes eromheen die ideeen moeten voorstellen

In het verleden hebben we al eens geschreven over Cyriel Kortleven; hij introduceerde ons namelijk de super effectieve Netwerkveiling. Een methode waar we sindsdien opvallend veel plezier aan hebben gehad. Toen we de mogelijkheid kregen om zijn webinar ‘No More Boring Webinars’ bij te wonen, zaten we er meteen klaar voor in de hoop wederom geïnspireerd te worden.

Dat is absoluut gelukt! Weliswaar zijn niet alle 21,5 interactieve technieken nieuw, maar terugkijkend op een interactief (ruim) anderhalf uur, is er maar één conclusie: een creditfactuur is absoluut niet nodig.

Guidelines for live webinars - tips voor webinars door Cyriel Kortleven

Webinars en online meetings moeten interactief zijn

Cyriel is als global speaker gewend om in binnen- en buitenland op het podium te staan en de interactie aan te gaan met het aanwezige publiek. Nu dat publiek achter de webcam zit te kijken is die dynamiek heel anders. Hij vond het een uitdaging om te zorgen dat de engagement van de deelnemers een boost krijgen. Hoe? Door super simpele interactieve technieken die allen steeds zo’n één tot vijf minuten in beslag nemen en die nauwelijks technische kennis vereisen.

Uitleg wat de cursus no more boring webinars van Cyriel Kortleven inhoudt

Interactie interessant maken is een kunst

Uiteraard gaan we niet alle tips hier uit de doeken doen; daarvoor moet je de webinar zelf maar volgen. Enerzijds omdat Cyriel er een scherp investeringsplaatje aan heeft hangen en we hem dat gunnen. Anderzijds omdat de 99 minuten met Cyriel door zijn enthousiasme zo voorbij waren en je ook leuke contacten overhoudt door de aanwezigheid van de andere deelnemers.

Om toch een tipje van de sluier op te lichten, hierbij een drietal beschrijvingen van genoemde tips: de chatfunctie (duhhh, noem je dat een tip), de loterij (kijk, dat is al interessanter) en de Post-it Mozaïek (super simpel, super leuk).

Eigenlijk is het heel logisch; organiseer je (online) events, dan is dit webinar absoluut de moeite waard. Dus meld je aan, blok 99 minuten in je agenda en vertel na afloop aan de hand van het ontvangen E-book aan jouw collega’s op de afdeling wat je geleerd hebt. Money well spend!

Oja, vergeet je wasknijper niet klaar te leggen voordat de webinar begint. Ja echt!

Beeld: Cyriel Kortleven