Mensenhandel is toegestaan tijdens de Netwerkveiling

Geef je talent of kennis weg in ruil voor een nieuw contact

Bewaar je inspiratie!

Log in of maak een account aan en bewaar jouw inspiratie op een Board.
Maak zoveel Boards als je wilt!

Maak een account

Vul de velden in en ga direct aan de slag met Boards!

Wachtwoord
Voornaam
Achternaam
Ik geef toestemming om mijn gegevens te gebruiken voor de Boards functionaliteiten op de event inspiration website.
×
event inspiration - gespot - carlos-arthur-m-r-963uzyQwa6s-unsplash

Soms hoor je dingen die enorm inspirerend zijn en wilt delen, maar die je niet meteen in een categorie kunt plaatsen. Zoiets geldt ook voor de Netwerkveiling, waar we door Cyriel Kortleven over getipt zijn. Een ludieke en vooral effectieve manier om gasten tijdens een congres met elkaar te laten verbinden. Geen gedoe met wollige teksten en bolletjes wol, maar lekker praktisch. Daar houden we van!

Wat het is? Een tool die in U-vorm of theateropstelling extra effectief is. Fijn als luchtige onderbreking tussen de inhoudelijke sessies. Of juist als afsluiter voordat de borrel start.

LEES OOK: Pluk de vruchten van je afval

De Netwerkveiling

De netwerkveiling is een oefening om zeer snel in contact te komen met mensen die jou kunnen helpen bij een bepaalde vraag, probleem, opportuniteit, informatie-zoektocht, …

Het idee is simpel, zo ook de uitwerking. Het enige wat je nodig hebt is een dagvoorzitter en badges voor de gasten (met naast de naam ook een uniek nummer, gewoon beginnend vanaf één. Yep, we gaan niet moeilijk doen).

Laat de dagvoorzitter aan de gasten vragen om een goede vraag te formuleren; in één zin, met voldoende focus, startend met ‘Hoe kan ik/wij …’ en lekker stimulerend om te beantwoorden.

Vervolgens vraagt de dagvoorzitter wie een prangende vraag heeft waar hij/zij hulp bij nodig heeft. Diens nummer (van de badge) schrijft hij op een flip-over. Wat rest is de check wie in de zaal kan helpen bij deze vraag. Wie heeft adviezen, tips, suggesties vanuit eigen ervaring. Of wie kent iemand die die persoon perfect zou kunnen helpen? Hoppa, twee vingers gaan omhoog; diens nummers worden achter het nummer van de vraagsteller geschreven. BAM, dat is het! In de borrel kan de vraagsteller de ‘helpers’ gaan benaderen. De echte uitwisseling van informatie gebeurt dus achteraf en is de verantwoordelijkheid van de vraagsteller. Hoe slim! Zo worden in tien minuten tijd onwijs veel gasten geholpen. En het is zeer vermakelijk om de soms vreemde vragen toch ‘beantwoord’ te zien worden.

Organiseer jij een event over zeewier, maar weet je er niets van? Of weet je echt niet welke sprekers je moet inzetten voor een congres voor putjesscheppers? Wedden dat iemand in de zaal je kan helpen?! Probeer het eens, het werkt. Echt!

Beeld: Unsplash (Carlos Arthur M.R.)