Venues

Co-productie is aan de orde van de dag bij de Fokker Terminal

Samenwerken pur sang!

Bewaar je inspiratie!

Log in of maak een account aan en bewaar jouw inspiratie op een Board.
Maak zoveel Boards als je wilt!

Maak een account

Vul de velden in en ga direct aan de slag met Boards!

Wachtwoord
Voornaam
Achternaam
Ik geef toestemming om mijn gegevens te gebruiken voor de Boards functionaliteiten op de event inspiration website.
×

Bij de Fokker Terminal worden tal van events georganiseerd. Logisch, de locatie leent zich voor uiteenlopende bijeenkomsten zoals congressen, relatie-events en zakelijke beurzen.

Bij elk type event probeert het team van Fokker Terminal de opdrachtgever zo goed mogelijk te ontzorgen. Klinkt goed, maar hoe doen ze dat?

Tom Verhaar Fokker Terminal

Co-creatie of controlefunctie

“Het mooie van onze locatie is dat het een brede diversiteit aan opdrachtgevers aan zich weet te binden,” aldus Tom Verhaar (algemeen directeur Fokker Terminal). “Dat betekent ook dat we deze opdrachtgevers ieder naar hun wensen helpen in het proces van boeking tot uitvoer en evaluatie.

Er zijn organisatiebureaus die perfect weten hoe ze een locatie als die van ons kunnen inzetten. Toch vinden zij het over het algemeen fijn als wij met ons team en onze partners de productie begeleiden en vullen onze diensten aan daar waar nodig. Maar er zijn ook veel opdrachtgevers die niet vaak events organiseren en liever meer in co-creatie met ons het event aanvliegen. Dat doen we dan ook graag. Heel graag zelfs, want dat is super leuk.”

Bijeenkomst bij Fokker Terminal

De meerwaarde van partners

“Elke aanvraag nemen we telefonisch door, zodat we een gerichte basisofferte kunnen maken op basis van het conceptprogramma. Spreekt dat een opdrachtgever aan, dan nodigen wij ze graag uit op locatie. Omdat we een grote (open) hangar en 18 subzalen hebben kan er enorm veel. Dan is het verdomd handig dat we precies kunnen laten zien wat de mogelijkheden zijn. Vaak maken we dan ook al een concept floorplan, zodat ze een beter beeld hebben van hun event met bijpassende gedetailleerde offerte. We krijgen vaak te horen dat dan het event echt gaat leven bij ze. Daar doen we het voor.

Is de aanvraag definitief gemaakt, dan plannen we gedurende het traject meerdere afspraken in waar ook de catering, techniek en andere belangrijke partijen aanhaken. We lopen door het hele conceptprogramma of het draaiboek en adviseren en finetunen waar mogelijk. Van de looproutes tot de kleur van het tapijt en van de culinaire invulling tijdens een break tot uitreiking van prijzen. Wij hebben samen met onze partners zoveel ervaring, dat we ongeacht het type programma altijd onze kennis kunnen overdragen. Dat is echt een meerwaarde, want opdrachtgevers worden zo echt ontzorgd en dat wordt erg gewaardeerd.”

Bijeenkomst bij Fokker Terminal - beurs
Bijeenkomst bij Fokker Terminal

Het moment suprême

“Boek je een event bij ons, dan heb je één contactpersoon tijdens zowel de sales, productie als uitvoer. Wij werken niet met verschillende schijven, waardoor ruis kan ontstaan. Alleen zo kunnen wij opdrachtgevers optimaal bedienen en loopt het event zo goed mogelijk op rolletjes.

Ook hier is het weer het voordeel dat we enerzijds veel spullen zoals meubilair en flip-overs in huis hebben en anderzijds dat we werken met uitstekende partners zoals AVEQ voor de techniek en Mood4Food voor de catering. Die laatste heeft haar kantoor op zo’n 500 meter afstand, dus mocht er ineens een extra dieetwens zijn, dan tackelen ze dat zeer snel. Na afloop proosten we er dan ook graag op. Glaasje wijn, bitterballen en de eerste korte bevindingen. Goed en opbouwend, want we willen altijd blijven ontwikkelen.”

Als we dit zo horen, dan voelen we de overtuiging om samen met opdrachtgevers het beste uit ieder event te halen. Daarom dat we een quote uit ons eerste artikel wat we over Fokker Terminal schreven erbij halen: What the Fok(ker), wat een toffe locatie!

Bijeenkomst bij Fokker Terminal

Beeld: Fokker Terminal