Venues

Claus Events biedt hospitality & leisure concepten; samen onder één merk, binnen één bedrijf, met één team

Bewaar je inspiratie!

Log in of maak een account aan en bewaar jouw inspiratie op een Board.
Maak zoveel Boards als je wilt!

Maak een account

Vul de velden in en ga direct aan de slag met Boards!

Wachtwoord
Voornaam
Achternaam
Ik geef toestemming om mijn gegevens te gebruiken voor de Boards functionaliteiten op de event inspiration website.
×

Wie meerdaagse evenementen organiseert, heeft de keuze uit twee opties: een hotel met een saai zalencentrum of een hotel met een programma bij verschillende locaties in haar omgeving, met onprettige verplaatsingsmomenten die tijd en energie kosten.

Gelukkig is er een derde optie; Claus Events. Overnachtingen, meetings en ludieke programmaonderdelen, allemaal op één locatie midden in de Randstad in een prachtig bos. Uitstekend bereikbaar en met ruime gratis parkeergelegenheid.

Ontzorgen bij Claus

Claus Group bestaat uit verschillende bedrijven op dezelfde locatie; Claus Events met haar evenementzalen The Patio, The Farmhouse en IJzeren Frits, Claus Bowling met 20 moderne bowlingbanen en het restaurant BARRACA Rodizio Grill & Bar. Direct daarnaast bevindt zich het 4-sterrenhotel Courtyard by Marriott Amsterdam Airport met 260 kamers.

“We krijgen echt vaak van opdrachtgevers terug dat ze zo blij zijn met de veelzijdigheid van Claus. Het grootste compliment is dat ze voelen dat we ze van voor- tot natraject zoveel mogelijk hebben ontzorgd,” aldus Martine de Bruin, Senior Account Manager bij Claus.

“Het is die reden, gecombineerd met onze veelzijdigheid, waarom organisaties vaak bij ons terugkomen. Zelfs na meerdere evenementen kunnen we nog blijven verrassen met onze zaal-, catering- en entertainment-mogelijkheden”, vult Simone Lijdens, Event Manager bij Claus, aan.

Foto Martine en Simone - Claus Events

Elke ruimte zijn eigen sfeer en mogelijkheden

Claus Events beschikt over meerdere ruimtes met ieder hun eigen karakter en uitstraling. Zo bevindt zich op de oude binnenplaats van de Mentzhoeve boerderij (uit 1858) The Patio; een ruime en multifunctionele ruimte (400 m²) met natuurlijk daglicht door het glazen dak, een verticale tuin als achterwand en een buitenterras. Dit jaar geheel gerenoveerd met de nieuwste techniek en duurzame materialen. De akoestiek is uitstekend, ideaal voor plenaire sessies of juist een groot evenement tot 450 personen.

Een andere ruimte, The Farmhouse, was ooit één van de stallen van de Mentzhoeve boerderij. De karakteristieke, multifunctionele ruimte (175 m²) heeft een hoog dak met authentieke balken, maar met de moderne techniek en aankleding van nu. Ook heeft de ruimte een grote open haard en directe toegang tot het grote terras. The Farmhouse is geschikt voor evenementen tot 120 personen.

Tot slot vind je in Claus de IJzeren Frits, het oude woonhuis van de landheer van de Mentzhoeve boerderij. Deze ruimte is geschikt voor evenementen tot 35 personen en heeft de look & feel van een stoere sociëteit met relaxte zithoeken op de begane grond. Op de eerste verdieping vind je een zeer toffe, multifunctionele (break-out) ruimte die aanvoelt als een vintage sportruimte.

Alle ruimtes zijn volledig plug & play inzetbaar. Heb je meer ruimte nodig? Dan kun je, zonder natgeregend te worden, binnen een paar seconden oversteken naar het Courtyard by Marriott Amsterdam Airport hotel. Daar bevinden zich nog 10 moderne vergaderruimtes, waaronder een auditorium.

Claus-Events-venue - eventlocatie
Claus-TheFarmhouse- venue - eventlocatie
Claus - eventlocatie - Martine en Simone
Claus - bar - eventlocatie
Claus - Frits - eventlocatie - venue
Claus - Marriot - hotel - eventlocatie
Claus - Frits - eventlocatie - venue
Bowling - Claus - eventlocatie - venue
Claus - Marriot - vergaderzaal
Claus - eventlocatie - Scherm

Is dat er ook allemaal nog? Absoluut!

Wanneer je denkt dat het daarbij ophoudt, dan heb je het mis! Een moment van ontspanning of teambuilding is geheid onderdeel van jouw meerdaagse programma. Wat dacht je van traditioneel bowlen of de nieuwste game HyperBowling op één van de 20 moderne bowlingbanen van Claus Bowling? Break the ice! Of, ga los tijdens de activiteiten die je binnen, maar ook buiten in het naastgelegen Haarlemmermeerse Bos kunt doen. Denk bijvoorbeeld aan Expeditie Robinson, een hack-a-ton of disco-bingo.

Aan het einde van de dag kijk je natuurlijk uit naar een heerlijk diner met z’n allen. Bij BARRACA Rodizio Grill & Bar kun je genieten van een uniek Braziliaans concept met een bijzondere wijze van bediening (tot 200 personen). In het stoere, warme restaurant heb je zicht op de cocktailbar en de grill waar je de grillmasters live aan het werk ziet. Of fris jezelf tussendoor op in je hotelkamer, terwijl het personeel van Claus The Patio vliegensvlug ombouwt tot feestruimte. Geniet hier van Claus haar fameuze Food Festival tot 400 personen met diverse live cooking experiences. Ben je met meer personen? Geen probleem! The Patio kan perfect gecombineerd worden met de aangelegen The Farmhouse.

Patio - Claus Events - eventlocatie
Patio - Claus Events - eventlocatie

Tevreden gast, tevreden opdrachtgever, tevreden Claus

Gelukkig weten veel organisaties Claus te vinden voor hun meerdaagse evenementen. Terecht, want zoals je hierboven ziet, is er van alles mogelijk. Simone: “Het is heerlijk om zowel de opdrachtgever als de gast te kunnen ontzorgen. We willen dat alles klopt vanaf het eerste moment dat zij op locatie zijn.” Martine: “Daarnaast willen we ze verrassen. Dat kan door middel van onze eigen concepten, of we voeren één van de concepten van eventbureaus uit tot in perfectie. Alles voor die glimlach, verrassing en om de verwachtingen te overtreffen.”

Claus is een bekende locatie in evenementenland. Maar… misschien weet nog niet iedereen anno 2023 wat alle mogelijkheden zijn. Het is absoluut een locatiebezoek waard, dan kun je meteen gratis parkeren op het ruime parkeerterrein. Nog zo’n voordeel van een evenement organiseren bij Claus Events!

Collage Claus Events - eventlocatie - venue

Beeld: Claus Events