Plantjebandje is het polsbandje (of keycord) dat je na het event in de grond stopt

Van bandje naar plantje

Bewaar je inspiratie!

Log in of maak een account aan en bewaar jouw inspiratie op een Board.
Maak zoveel Boards als je wilt!

Maak een account

Vul de velden in en ga direct aan de slag met Boards!

Wachtwoord
Voornaam
Achternaam
Ik geef toestemming om mijn gegevens te gebruiken voor de Boards functionaliteiten op de event inspiration website.
×

Entreebandjes en keycords, ze zijn vaak broodnodig op een evenement of festival. Maar ze zijn allesbehalve duurzaam. Tot De Innovatiehub Oost-Groningen in het leven kwam met als doel van lokale grondstoffen (namelijk aardappels, hennep en magnesiumzout) duurzame initiatieven te ontwikkelen.

Eén daarvan is Plantjebandje; een entreebandje gemaakt van hennep dat is voorzien van bloemzaadjes. Zo kan je na gebruik het bandje in de grond poten en heb je er op groene wijze nog lang plezier van. Gaaf!

Alleen maar positief

Ten opzichte van de milieu-onvriendelijke polyester bandjes is Plantjebandje een meer dan milieuvriendelijk alternatief. Sterker nog; hennep is CO2 positief wat inhoudt dat het meer CO2 opneemt dan dat het uitstoot.

De bandjes zijn voorzien van een bijen- en vlindermix aan zaadjes, zodat ook meteen aan deze belangrijke insectensoorten wordt gedacht. Het mooie is dat zelfs de bedrukking duurzaam is; dat gebeurt namelijk met biologische lijm op basis van aardappelmeel. De sluiting bestaat op dit moment nog uit een metalen variant, maar de verwachting is dat voor het festivalseizoen van 2024 een sluiting op basis van enzymen beschikbaar is. Dit materiaal is volledig plasticvrij en lost op als het in aanraking komt met bacteriën. Hoe positief wil je het hebben?

PlantjeBandje - biologisch afbreekbare polsbandjes en keychains
PlantjeBandje - biologisch afbreekbare polsbandjes en keychains
PlantjeBandje - biologisch afbreekbare polsbandjes en keychains

Duurzame lanyards

Net als het polsbandje is de lanyard van hennep en voorzien van bloemzaadjes. Hij is tevens voorzien van een composteerbaar haakje voor de badge. Wil je jouw congres nog duurzamer maken, dan kan je bij Plantjebandje ook meteen composteerbare bekers afnemen. Overigens ook leuk als relatiegeschenk of voor in het kerstpakket!

Enkele Groningse festivals zoals Grasnapolsky en Noorderzon hebben Plantjebandje al ontdekt. Nu ook in Eindhoven tijdens Dutch Design Week Plantjebandje is ontdekt, wordt het tijd om de b2b-markt aan te boren. Wij zijn voorstander!

PlantjeBandje - biologisch afbreekbare polsbandjes en keychains

Beeld: Plantjebandje